Franse stopplaatsen Top 40 van ANWB

OnderwegInFrankrijk
De ANWB heeft een lijst gemaakt van de 40 leukste plekken waar je kunt stoppen als je op doorreis bent in Frankrijk. Iedereen kent immers de gouden regel: 2 uur rijden, 15 minuten rusten. Even frisse lucht door de auto, de benen strekken, wat drinken en naar de wc.

Deze zogenoemde ‘aires’ zijn over het algemeen schoon, inclusief het sanitair en de bezoeker kan er ook voor een boodschap en het binnenhalen van de e-mail terecht. Een punt van aandacht is de beperkte aandacht voor de veiligheid van de voetgangers. Er zijn nogal wat slecht aangegeven voetpaden. Ook liggen er soms hoge stoepranden waar de vakantieganger zijn nek over kan breken, aldus de ANWB-testers.

Hoogseizoen-test

Hartje hoogseizoen 2012 bezocht de redactie van de Kampioen 40 rustplaatsen langs de drie populaire vakantieroutes richting Bretagne, Bordeaux en de Middellandse Zee. De ANWB Kampioen besteedt in het juni aandacht aan deze rustplaatsen. Bij de publicatie staan handige kaartjes.

De redactie constateert dat het gevreesde hurktoilet op z’n retour is. “We troffen deze nog maar op vier plekken aan.”

Meer dan de helft van de tijdens de steekproef bezochte aires heeft keurige sanitaire voorzieningen en ze zijn nog gratis ook. Een aantal rustplaatsen heeft ook sanitaire voorzieningen op het buitenterrein. Hoewel die niet allemaal even netjes waren, kwamen we ook geregeld schoonmaakteams tegen.

Voldoende plek

Over het algemeen beschikken de aires over voldoende parkeerplekken, zelfs in de drukke zomermaanden. De meeste rustplaatsen zijn zo groot, dat de bezoeker de parkeerplaatsen achterin niet eens ziet. Het advies is daarom om bij drukte: naar achteren door te rijden.

Meer is te lezen op www.kampioen.nl

Het complete onderzoek is hier als pdf te downloaden: Test Franse Parkeerplaatsen ANWB 2013

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.