Halve eeuw na ‘Ich bin ein Berliner’

Een beeld van de expositie. Foto: Camera Work/Visit Berlin

Een beeld van de expositie. Foto: Camera Work/Visit Berlin


“Ich bin ein Berliner”, riep John F. Kennedy 50 jaar geleden, op 26 juni 1963. Reden voor een programma vol exposities en rondleidingen. Daarbij vertellen ooggetuigen over Kennedy, zijn toespraak en de betekenis ervan voor Berlijn. Op de fototentoonstelling in het Willy-Brandt-Haus zijn nooit eerder vertoonde foto’s van Kennedy’s reis door Duitsland te zien. Ook het Berlijnse museum ‘The Kennedys’ heeft een extra expositie ingericht.

De opmaat naar de Kennedy-viering is de fototentoonstelling “Kennedy in Berlijn – Duitsland Travel 1963 ‘, die vanaf nu in het Willy-Brandt-Haus te zien is. Getoond worden beelden van de fotograaf Ulrich Mack, die de president begeleidt op alle stops tijden die reis naar Duitsland.

Het Museum “The Kennedys” heeft een speciale tentoonstelling van 1 tot 26 juni 2013 over de legendarische reis naar Duitsland van de president. De tentoonstelling belicht de historische betekenis van deze gebeurtenis in aanvulling op de stadia van de reis, de intentie en de politieke doelstellingen.

In het Military History Museum op het Gatow vliegveld is vanaf 23 juni 2013 de expositie “Allied picknick Times” te zien. Daarbij leren bezoekers over de geschiedenis van Berlijn ten tijde van de geallieerden. Eregast is de ‘chocolade piloot’ Gail S. Halvorsen. Op 22 en 23 juni is het mogelijk om met videobussen de oorspronkelijke locaties van het bezoek van Kennedy te bezoeken. De start van deze trip is het Geallieerde Museum in Berlijn. Meer informatie: www.berlin.de/kennedy/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.