Harry Potter komt naar Los Angeles

In Londen kun je al naar de studio's waar de films zijn opgenomen om Zweinstein te bekijken, straks kan dit ook in Los Angeles.

In Londen kun je al naar de studio’s waar de films zijn opgenomen om Zweinstein te bekijken, straks kan dit ook in Los Angeles.

De Harry Potter boeken en films waren al een groot succes maar Warner Bros stopt niet hier. Zo kun je naar de studio’s in londen waar de films zijn opgenomen en zijn ze begonnen met een Harry Potter themapark in Florida. Dit is inmiddels ook een groot succes en daarom komen er meer. De Universal Studios Hollywood worden uitgebreid met een Harry Potter deel. De Wizarding World of Harry Potter in Los Angeles moet in 2015 open zijn voor publiek. Deze zomer wordt begonnen met de bouw van het nieuwe themapark.

Dit nieuwe park is deel van het 25-jarig toekomstplan van NBCUniversal’s. Het is de bedoeling dat de vernieuwingen een hoop nieuwe banen opleveren. Er zullen bijvoorbeeld zo’n 2000 bouwvakkers meewerken aan het project. Uiteindelijk moet de bouw en het park 30.000 banen opleveren en een winst maken van 2 biljoen. Niet alleen wordt er een nieuw park gebouwd er komen ook nieuwe kantoren en een deel van Universal wordt gerenoveerd. De Wizarding World of Harry Potter komt op de plaats van het Gibson Amphitheater en attracties in de omgeving zoals de gesloten Terminator 2 3D attractie.

De bouw van het park gaat ongeveer 500 miljoen dollar kosten. Het park in Florida heeft ongeveer 265 miljoen dollar gekost om te bouwen. Het is voorzien van een Zweinstein kasteel, Zweinsveld dorp en diverse winkels uit JK Rowlings boeken en WB’s films. Daarnaast zijn er verschillende attracties zoals de Forbidden Journey en Flight of the Hippogriff. Zelfs de restaurants uit de boeken staan er zoals de Drie Bezemstelen en de Zweinskop en verkopen boterbier. Ook kun je naar Ollivanders om een toverstok te kopen of naar Zonko’s Joke Shop voor snoep. Hoe het park in Los Angeles eruit gaat zien is nog niet duidelijk.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.