Hotel des Indes bestaat 130 jaar

Hotel Des Indes in Den Haag bestaat 130 jaar en daarom is er een documentaire gemaakt over het hotel en de bekende gasten.

Hotel Des Indes in Den Haag bestaat 130 jaar en daarom is er een documentaire gemaakt over het hotel en de bekende gasten.

Sommige hotels hebben een reputatie wat het al bijzonder maakt om er langs te lopen, laat staan slapen. De overnachting kan eigenlijk al niet meer tegenvallen als je er eenmaal bent. Hotel des Indes in Den Haag is een van die hotels. Het hotel ligt aan het Lange Voorhout in Den Haag. Het werd als woonhuis gebouwd in 1858 maar het werd omgebouwd tot hotel, in 1881 werd het geopend. Het was een stadspaleis dat in 1858 is gebouwd voor W.D.A.M. baron van Brienen van de Groote Lindt (1814-1863), een persoonlijk adviseur van koning Willem III die vaak in Den Haag verbleef. Hij wilde een paleis hebben in Den Haag om daar feesten te kunnen geven. Het huis had een binnenhof, stallen, bedienden, privéverblijven en een balzaal.

Het paleis kwam in handen van hotelier Paulez die het aan zijn dochter schonk. Samen met haar man Friedrich Wirtz maakte ze er een hotel van. Het paleis onderging een vier jaar durende verbouwing en werd op 1 mei 1881 geopend door prins Frederik, de oom van koning Willem III. Het hotel had in de beginjaren 120 kamers.

In 2004 telde het hotel  76 kamers. Sinds januari 2003 hoort het hotel deel bij de hotelketen Starwoods Hotels & Resorts, onder de naam The Luxury Collection. Hier horen ook o.a. Sheraton, Le Méridien en St. Regis bij. Deze hotelgroep heeft in 2005 en 2006 het hotel helemaal gerestaureerd, waarbij een extra verdieping is toegevoegd. De witte gevel is nu geel geschilderd.

Het hotel heeft veel bekende gasten gehad zoals de eerste Zuid-Afrikaanse president Paul Kruger, de Amerikaanse generaal Eisenhouwer, popster Mick Jagger en de Russische balletdanseres Anna Pavlova, die in Des Indes overleed. Er is zelfs een documentaire gemaakt over het 130 jarig bestaan en de bekende gasten.

Hier is ‘Hotel Des Indes, logeren op stand’ te zien:

Get Microsoft Silverlight

Voor meer informatie over het hotel ga je naar de website of bekijk het onderstaande filmpje.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.