Ibis hotels vernieuwt formule

Yves Dekeyser, Vice President ibis Operations en (rechts) Martijn van der Graaf, Algemeen Directeur ibis Amsterdam City West in de vernieuwde bar en lounge van ibis. Foto: Pim Hendriksen

Yves Dekeyser, Vice President ibis Operations en (rechts) Martijn van der Graaf, Algemeen Directeur ibis Amsterdam City West in de vernieuwde bar en lounge van ibis. Foto: Pim Hendriksen


Ibis Hotels wil met een nieuwe designvormgeving en een andere indeling inspelen op de gewijzigde wensen van de hedendaagse reiziger. Gisteren presenteerde het gerenoveerde ibis Amsterdam City West als eerste zijn vernieuwde gemeenschappelijke ruimtes. Met de renovatie behoort het ibis-hotel bij de eerste vijftig ibis-hotels wereldwijd waar men de nieuwe designvormgeving van de keten kan ervaren. De wereldwijde renovatie is gebaseerd op de verschuiving in prioriteiten van moderne reizigers, die door de financiële crisis hun reisbudget kritischer verdelen dan voorheen.

Volgens Martijn van der Graaf, directeur ibis Amsterdam City West, zijn hotelgasten bewust bezig met hun reiswensen. “Gasten bewaren hun geld voor dingen waar ze het meeste belang aan hechten. Men vliegt bijvoorbeeld met een budgetmaatschappij naar Saint-Tropez, of gasten van een economy-hotel zetten hun reis voort in een Porsche. De luxe-reiziger of de budget-reiziger uit het verleden bestaan niet meer. Ieder hotelsegment, van budget tot upscale, moet in staat zijn hetzelfde serviceniveau te bieden en een goede hotelervaring voor de gast te verzorgen. Daar speelt ibis Amsterdam City West op in met haar heringedeelde designruimtes.”

De investeringen van ibis Hotels in hun wereldwijde renovaties zijn gebaseerd op onderzoek naar moderne reisbehoeftes. Daaruit bleek dat de meest belangrijke reisbehoefte nog altijd een goede nachtrust is. Daarom zijn alle bedden in ibis Amsterdam City West vervangen door het Sweet Bed™ by ibis, een nieuw comfortabel bed dat compleet door ibis Hotels is ontwikkeld.

Een tweede belangrijke reisbehoefte is ontspanning. In de nieuwe lounge kunnen gasten hun eigen ruimte creëren om te internetten, werken, lezen of een kopje koffie te drinken. Zowel in de lounge als de ontbijtruimte staan nieuwe designer-meubels, ontworpen door Atelier Archange – schommelstoelen, tafelbladen in de vorm van bordspellen en krukken die eruitzien als schaakstukken. De bar is dankzij een eigentijds grafisch ontwerp weer een centraal punt in de communicatie tussen personeel en hotelgast. In de komende jaren zullen alle ibis-hotels wereldwijd eenzelfde metamorfose ondergaan.

De wereldwijde merkwijziging van ibis Hotels startte in 2011, waarbij ibis, ibis Styles (voorheen All Seasons) en ibis Budget (voorheen Etap Hotel) in één merkfamilie werden ondergebracht. In december 2012 waren de 957 hotels van de ibis-familie voorzien van de nieuwe banners en logo’s. De volgende stap is het vervangen van ruim 100.000 bedden met het Sweet Bed™ by ibis. Inmiddels zijn ruim 60.000 bedden vervangen, waaronder die van ibis Amsterdam City West.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.