Machtig mooi Malta

Malta vanuit de lucht.

Malta vanuit de lucht.


Bij het Eurovisie Songfestival is daar ineens ook weer Malta bij een van de kandidaten. Daarmee zit het land weer in mijn hoofd. Malta is een bestemming die nog steeds op mijn verlanglijstje staat. Ik zou graag zelf eens kijken of het beeld dat ik van het land heb klopt. Want er blijkt bij veel mensen een verkeerd beeld van het eiland in de Middellandse Zee te bestaan. Malta staat namelijk bekend om zijn rotsachtige kust, maar is echter ook rijk aan mooie stranden.

Zo kunnen gasten terecht bij Gnejna Bay om in een rustige omgeving te zonnen. Het zandstrand heeft een platte rots waar je kunt zonnen als je het zand juist wilt vermijden. Gnejna Bay ligt naast het drukbezochte Golden Bay, dicht bij het dorpje Mgarr, maar is een stuk minder bekend bij het grote publiek en daardoor ideaal voor rustzoekers. Als je op vakantie gaat met jonge kinderen is het belangrijk een fijn en veilig strand te vinden. Mellieha Bay is het grootste strand van Mellieha. Het zand dat ver doorloopt in het ondiepe water zorgt voor een goed familiestrand. Er zijn toiletten en een eerste hulppost op het strand en gekwalificeerde strandwachten houden een oogje in het zeil. Het strand is in 2011 bekroond met de ‘Beach of Quality Award’.

Er zijn ook verschillende snorkelmogelijkheden: Bekijk de prachtige vissen, schelpdieren, waterplanten en het koraal. St. Marija Bay is voor dit doel een van de populairste stranden van de Maltezer archipel. St. Marija Bay ligt op Comino, vooral bekend vanwege haar Blue Lagoon, een goede snorkelplek. Sportieve types kunnen qua windsurfen, kajakken of zeilen terecht op St. George Bay in Birzebbuga. Deze kleine baai ligt dicht bij Marsaxlokk, in Zuidoost Malta. De baai bestaat uit veel rotsen waar lokale vissers hun boten aanleggen.

Air Malta vliegt in het zomerseizoen 5 keer per week en in het winterseizoen 4 keer per week van Amsterdam naar Malta. Meer informatie over Malta: www.visitmalta.com en www.malta.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.