Najaar vol culinaire festivals in Kroatië

De regio Istrië staat bekend om zijn keuken en de dingen die er gemaakt worden, zoals olijfolie die op de markt van Pula wordt verkocht.

De regio Istrië staat bekend om zijn keuken en de producten die er gemaakt worden, zoals olijfolie die op de markt van Pula wordt verkocht.

Dit najaar  kun je veel proeven van de Istrische gastronomie in Pula, Kroatië. Er zijn namelijk dit najaar veel verschillende culinaire evenementen, festivals en excursies. Het Park Plaza Histria hotel in Kroatië organiseert verschilldende van deze evenementen en excursies waarin de Kroatische specialiteiten centraal staan. Het hotel doet zo mee met de trend en sluit aan bij de verschillende culinaire festivals die dit (na)jaar plaatsvinden in de plaats Pula.

In september, oktober en november vinden diverse culinaire festivals plaats in Pula. Vooruitlopend op deze festivals organiseert Park Plaza Histria voor haar gasten diverse wijncursussen, olijfolieproeverijen en avonden waarop de traditionele Istrische gastronomie centraal staat. Ook behoren excursies naar plaatselijke wijngaarden, boerenmarkten en olijfolieproducenten tot de mogelijkheden, evenals een bezoek aan de Vinistra Wijnbeurs in mei.

In september tot en met november vinden de ‘Truffeldagen’ plaats. Op deze dagen worden vooral witte truffels, maar ook andere culinaire waar aan de man gebracht. In oktober vindt het Marunadafestival plaats dat is gewijd aan de kastanjes en de Prosciuttobeurs waarop speciale de ham geproefd en gekocht kan worden. En in midden november draait het in Pula om de ‘Dagen van nieuwe olijfolie’.

Istrië staat bekend om haar gastronomische rijkdom. Het is een regio waar truffel wordt gekweekt en waar de betere wijnen van het land worden geproduceerd. Ook de olijfolie, huisgemaakte pasta en exquise visgerechten spelen een hoofdrol in de Kroatische keuken.

Park Plaza Histria ligt dichtbij de Romeinse stad Pula op een heuvel van het zuidelijke Istrische schiereiland. Pula is de grootste stad op het schiereiland en ligt in het meest westelijke puntje Kroatië in het hart van de Adriatische Zee. De stad is omringd door grotten, stranden, bossen en mediterrane wateren. Ook zijn er veel oude Romeinse gebouwen te vinden zoals het amfitheater uit de eerste eeuw na Christus.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.