Nederland fietst voor een goed doel

De Nationale Fietsmarathon voert langs de mooiste plekken van o.a. Vechtdal en de Veluwe.

De Nationale Fietsmarathon voert langs de mooiste plekken van o.a. Vechtdal en de Veluwe.


De Nationale Fietsmarathon is een recreatieve fietstocht die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd in het weekend van 25 & 26 mei 2013. In eigen tempo kan iedereen die mee wil doen zelf een fietstocht van 42 of 63 kilometer kiezen die langs verschillende belevenissen in het Vechtdal, de Veluwe, Noord Brabant, Gooi- en Vechtstreek en de Biesbosch voert.

De routes worden bepaald aan de hand van de belevenissen die de fietser wil aandoen; zo fietst iedere deelnemer een eigen unieke route. Op de website www.nationalefietsmarathon.nl maakt de fietser een profiel aan, kan worden gekozen voor een regio, ook voor welk goede doel ze gaan fietsen en waarvoor sponsoren hun bijdrage storten. Alle sponsorgelden gaan voor 100% naar het goede doel, toegang tot alle belevenissen is gratis.

In samenwerking met de plaatselijke VVV’s zijn in elke regio een 20-tal belevenissen geselecteerd. Bij inschrijving krijgen deelnemers toegang tot de routeplanner op de site en kunnen belevenissen worden geselecteerd, waarna een persoonlijke route wordt berekend. Zo fietst iedere deelnemer een eigen route langs belevenissen die speciaal voor dit evenement zijn opengesteld. Alle routes worden met fietsknooppunten afgedrukt.

Goede doelen
Deelnemers aan de marathon kunnen kiezen uit vijf goede doelen waarvoor ze fietsen: stichting Spieren voor Spieren, de Nederlandse Hartstichting, het Longfonds, stichting ALS en het Diabetes fonds. Alle geselecteerde stichtingen doen onderzoek naar ziekten en/of aandoeningen die de bewegingsvrijheid aantasten. Deelnemers hebben de vrijheid te kiezen voor welk goed doel ze fietsen

Regio’s
Deelname aan de Nationale Fiets Marathon kan in vijf verschillende regio’s. Aan de hand van een selectie van te bezoeken belevenissen kan de route worden uitgeprint, waarbij de lengte 42 of 63 kilometer is. De routes zijn geschikt voor jong en oud, met een gewone of elektrische fiets. In samenwerking met de plaatselijke VVV’s wordt het aantal regio’s in de komende jaren uitgebreid.

Profielen
Kosten voor het aanmaken van een profiel bedragen € 14,95. Hiermee geeft de Nationale Fiets Marathon de garantie dat alle sponsorgelden veilig worden gesteld en volledig worden afgedragen aan het goede doel. De organisatie van de Nationale Fiets Marathon werkt hiervoor samen met de onafhankelijke stichting “Presteren Voor een Ander”.
Meer informatie: www.nationalefietsmarathon.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.