Nieuwe generatie elektrische fietsen

De nieuwe generatie elektrische fietsen haalt het imago uit de stoffigheid. Foto: London Loy.

De nieuwe generatie elektrische fietsen haalt het imago uit de stoffigheid. Foto: London Loy.

De elektrische fiets heeft niet echt een ‘cool’ imago. De meeste mensen associëren zo’n fiets nog steeds met steunkousen en gehoorapparaten maar inmiddels zijn de fietsen niet zo stoffig meer. Steeds meer mensen raken bekend met de voordelen van een e-bike en er komen ook mooiere modellen op de markt. Spiked Cycles komt met de volgende generatie e-bikes. Een elektrische fiets met een strak en hip design, die geheel naar eigen smaak gecustomized kan worden. Zo kun je zelf kiezen hoe je fiets eruit komt te zien en hoef je nooit meer buiten adem en bezweet op een afspraak aan te komen.

Waarom zou je kiezen voor een e-bike? misschien omdat je net te ver van je werk af woont om de fiets te nemen of omdat je altijd tegenwind hebt, heen én terug. Dankzij de elektrische motor fiets je makkelijker door weer & wind en zie je er vervolgens nog net zo fris uit als toen je van huis vertrok. Overigens betekent dat niet dat je zelf helemaal niets hoeft te doen, de motor werkt alleen als je zelf trapt. Maar hoe hard je de beenspieren aan het werk zet, bepaal je zelf. Vergelijk het met fietsen met de wind in je rug: je moet wel iets doen, maar het gaat een stuk vlotter en je fietst gemakkelijker weg.

De Spiked Cycle is naar eigen wens samen te stellen. Met of zonder spatborden, bagagedragers, met open of gesloten frame en in tien verschillende kleuren. Of je nu op zoek bent naar een stadsfiets of naar een sportiever model om in het weekend lekker te toeren. Op de website kan iedereen een Spiked ontwerpen die helemaal is afgestemd op persoonlijke behoeften en smaak.

Waar bij de traditionele elektrische fiets simpelweg een motortje en een accu werden toegevoegd aan het bestaande stadsfietsontwerp, is de Spiked Cycle van begin af aan ontworpen als elektrische fiets. Het resultaat is niet alleen een ander design, maar ook comfortabele fiets. Een krachtsensor meet hoeveel kracht er op de pedalen wordt gezet. De controller bepaalt dan direct hoeveel ‘gas’ hij bij moet geven. En dat voelt heel natuurlijk, want het dynamische systeem zorgt eigenlijk dat je altijd kunt fietsen in een voor jou prettig tempo, zonder er al te veel bij na te denken.

Je hebt een e-bike voor €2.145,-. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.