Nieuwe grensoverschrijdende fietsroute

Met de nieuwe fietsroute tussen Zwitserland en Italië kun je nu van Tschierv helemaal doorfietsen tot het Gardameer.

Met de nieuwe fietsroute tussen Zwitserland en Italië kun je nu van Tschierv helemaal doorfietsen tot het Gardameer.

Er is een nieuwe fietsroute tussen Zwitserland en Italie. Fietsroute Tschierv-Mals-Merano, zoals de grensoverschrijdende route heet, sluit het laatste gat tussen Tschierv en Mals. Je kan nu een doorgaande route volgen tot Merano en daarna door naar het Gardameer. Je kan in Tschierv een fiets huren en het is mogelijk om vanaf veel plekken op de route teruggebracht te worden naar het beginpunt. Fietsroute Tschierv-Mals-Merano gaat van dennenbossen tot de palmen. In het kader van een groot project tussen Italië en Zwitserland met internationale ondersteuning kan de fietsroute Tschierv-Mals precies voor de zomer open.

Voordat de verbinding tussen het Val Müstair en de Vinschgau een feit was, moest er op diverse plekken in de route worden gebouwd en geïnvesteerd. De gehele route is voorzien van bewegwijzering en de route is onder nummer 27 bij Schweiz Mobil en dus in het nationale fietswegennet opgenomen. Vanaf Mals nemen de Italiaanse fietsroute borden het naadloos over tot Merano en het Gardameer. Hiermee wordt een doorgaande route van Tschierv naar Venetië mogelijk.

Vanuit Tschierv gaat het dalafwaarts door het Val Müstair naar Mals. De eenvoudige fietsroute biedt in de dorpjes langs de route talrijke mogelijkheden om even te pauzeren of om iets te bezoeken. Bijvoorbeeld het klooster St. Johann in Müstair wat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Van Müstair gaat het over de grens in het naburige Vinschg waar je op de weg naar Mals tal van kerken, burchten en boomgaarden tegenkomt. Het is mogelijk de huurfiets op de verschillende stations in te leveren en met het openbaar vervoer terug te reizen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.