Nieuwe versie StrandWeerApp komt eraan

Met de StrandWeerApp kun je zien wat voor weer het aan de kust is, zodat je weet of het de moeite waard is om te gaan.

Met de StrandWeerApp kun je zien wat voor weer het aan de kust is, zodat je weet of het de moeite waard is om te gaan.

Er komt een tweede versie van de StrandWeerApp. Per 1 juni is de vernieuwde app van Piet Paulusma te downloaden. De app is uitgebreid met een driedaagse weersverwachting, koppeling met webcam en een verbeterde zoekfunctie. Daarnaast zijn er verschillende bugfixes opgelost. De app is beschikbaar voor Apple en Android. In de app wordt de actuele weersituatie van de hele Nederlandse kust weergegeven. Het maakt gebruik van weerstations aan het strand bij diverse strandpaviljoens. De app is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten.

Vorig jaar was er veel onvrede bij strandtenthouders over algemene weersverwachtingen. Deze maken gebruik van weerstations die vaak in het binnenland staan. Het weer aan de kust is regelmatig anders dan in het binnenland. Om aan die onvrede een eind te maken heeft bvPiet de app ontwikkeld. Er werden tientallen strandpaviljoens uitgerust met weerstations en zendkasten. Deze weerstations geven de temperatuur, windrichting, windkracht, zonkracht en luchtvochtigheid aan en zijn direct in de weerapp uit te lezen.

Op een overzichtskaart van Nederland staan alle locaties en kan er voor het vertrek een keuze worden gemaakt naar welke locatie de voorkeur uitgaat. Verder is er een koppeling met de routeplanner van het toestel waardoor je van je huidige locatie naar het strand en of parkeerlocatie wordt gewezen. Om de app nog gebruiksvriendelijker te maken wordt versie twee nu uitgebreid met een weersverwachting en de mogelijkheid om de webcam van de strandtenthouder te koppelen aan zijn eigen pagina.

Ga voor meer informatie naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.