Ontdek het zuidelijkste deel van Manhattan

Lower Manhattan is de beste plek om het Vrijheidsbeeld te gaan bekijken, zo kun je een rondvaart maken en ook de bekend skyline bekijken,

Lower Manhattan is de plek om het Vrijheidsbeeld te gaan bekijken, zo kun je een rondvaart maken en de skyline bekijken.

Als je naar New York gaat kan het moeilijk zijn de beslissen waar je heen wil. Er is zoveel te ontdekken in deze grote stad en waarschijnlijk heb je weinig tijd om dit allemaal te doen. Lower Manhattan is zeker een bezoekje waard. Met Battery Park, het 9/11 Memorial en veel mogelijkheden om te shoppen en te dineren is het ook een van de meest populaire trekpleisters van New York City. Deze wijk werd al door ruim 9 miljoen toeristen bezocht en behoort tot een van de meest bereikbare buurten in NYC. Maar wat is er allemaal te zien in het zuidelijkste deel van Manhattan?

Nieuw Amsterdam
Lower Manhattan is de plek voor een duik in de historie én de Nederlandse roots van New York City. Begin 1600 stichtten de Nederlanders onder bewind van Peter Stuyvesant hier het handelscentrum & verdedigingsbolwerk Nieuw Amsterdam. Straten als Wall Street (Waalstraat) herinneren nog tot de dag van vandaag aan de Nederlandse wortels van deze stad.

Low the place to go
Bij Lower Manhattan denken veel toeristen direct aan het financiële hart van New York. Minder bekend is dat je ook lekker kan eten in het zuidelijke puntje van The Big Apple. Daarnaast zijn er sinds 2006 veel nieuwe hotels zijn bijgekomen. Ook kun je een bezoek brengen aan Battery Park. Overdag is The Skyscraper Museum een aanrader, een eerbetoon aan het rijke archeologische erfgoed van de stad. Als je graag winkelt kun je naar een van de winkeltjes die de buurt rijk is. Bij Babesta vind je bijvoorbeeld speelgoed, wiegjes en kinderkleding en bij Chameleon Comics and Cards zijn stripboeken en boeken te koop.

Na zonsondergang
Lower Manhattan is de perfecte plek om het Vrijheidsbeeld te bewonderen. Vanaf de kade of door middel van een watercruise, voor de beste view op de wereldberoemde skyline van Lower Manhattan. Daarna kun je bijkomen bij onder andere Pasanella and Son Vintners, een bezoekje waard vanwege de 400 verschillende wijnen die er verkocht worden en te proeven zijn. ’s Avonds is er voldoende keuze uit restaurantjes, zoals Cowgirl Sea-Horse voor een seafood maaltijd of een old skool mac ’n cheese bij de Stone Street Tavern.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.