Overwin je vliegangst met gratis cursus

Als je bang bent om te vliegen heb je last van vliegangst leer hier meer over tijdens het vliegangstweekeind.

Als je bang bent om te vliegen heb je last van vliegangst leer hier meer over tijdens het vliegangstweekeind.

De zomervakantie komt steeds dichterbij en veel mensen hebben hun vakantie al geboekt. Veel mensen gaan naar hun bestemming met het vliegtuig maar niet iedereen stapt onbezorgd in. Zo’n 30 procent van de volwassen Nederlanders heeft in meer of mindere mate last van vliegangst. Dit kan ervoor zorgen dat op vakantie gaan heel stressvol is, of dat vliegtuigen zelfs helemaal vermeden worden. Het is toch vervelend dat je niet naar je droombestemming kan omdat je niet durft te vliegen. Om mensen met vliegangst te helpen is op 1 en 2 juni het Nationaal Vliegangstweekend in luchtvaartthemapark Aviodrome in Lelystad. Dit weekeind wordt georganiseerd door vliegangstinstituut Stichting VALK.

Vliegangst is een typische stressklacht, die kan ontstaan in een periode dat iemand niet lekker in zijn psychologische vel zit. Er liggen meestal een of meerdere stressfactoren of angststoornissen aan ten grondslag. De meest voorkomende zijn: claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst, controledrang en angst voor controleverlies. ‘De angst openbaart zich voor iedereen anders, maar is gelukkig prima te behandelen’, verklaart dr. Lucas van Gerwen, klinisch psycholoog, vlieger en directeur van Stichting VALK.

Gratis workshops
Tijdens de gratis workshops op 1 en 2 juni aanstaande leren de deelnemers wat de oorzaken zijn van vliegangst, wat het doet met hun lichaam en hoe ze er het beste om kunnen gaan met de sensaties die de emotie angst teweeg brengt. Er vinden ontspanningsoefeningen plaats in een geparkeerde KLM-Boeing 747-300. Aansluitend legt een KLM piloot uit hoe een vliegtuig vliegt, wat turbulentie is en aan welke eisen de luchtverkeersveiligheid moet voldoen.

Speeddaten
Voor en na de workshops kunnen deelnemers in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte ‘speeddaten’ met oud-cliënten. “Vorig jaar was hier veel vraag naar omdat het zoveel herkenning teweeg brengt bij mensen met vliegangst”, zegt Van Gerwen. “Deze wederzijdse herkenning en steun van lotgenoten is een eerste belangrijke stap in het overwinnen van de angst”. Daarnaast is er gelegenheid om therapeuten te spreken, een vliegangsttest te doen en kennis te maken met zelfhulpmethoden.

Nationaal Vliegangstweekend
Het Nationaal Vliegangstweekend vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni aanstaande in Aviodrome in Lelystad. Adres: Pelikaanweg 50, Luchthaven Lelystad. Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur. De gratis workshops starten om 11.30 uur en eindigen om 17:00 uur. Aanmelden voor de workshops is niet nodig. Op beide dagen is het programma hetzelfde.

Voor meer informatie ga je naar de website of bel: 071-5273733.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.