Quito in de race voor beste bestemming

Quito. Foto: Common Creative

Quito. Foto: Common Creative


Quito in Ecuador is door de World Travel Awards genomineerd voor de titel: beste toeristische bestemming in Zuid-Amerika 2013. De gerenommeerde prijs wordt al 20 jaar uitgereikt en is de Oscar voor toeristische bestemmingen. De winnaars worden gekozen door reisprofessionals en toeristen. Voor Quito betekent de nominatie een belangrijke vorm van erkenning. Iedereen kan tot 2 juni stemmen op zijn favoriete bestemmingen: Hier kun je stemmen op Quito.

Quito, de hoofdstad van Ecuador, was in 1978, samen met Krakau in Polen, als eerste stad in de wereld uitgeroepen tot UNESCO World Cultural Heritage Site. Vijfendertig jaar geleden dus en dat moet gevierd worden. Het historische centrum van Quito wordt beschouwd als één van de best bewaarde en grootste monumenten in Latijns-Amerika. De indrukwekkende religieuze bouwwerken, tempels, kloosters, monumenten, geplaveide straatjes en schilderachtige pleinen zijn een bezoek waard. Schilderijen van bekende schilders van de beroemde ‘Quito School’, zoals Miguel de Santiago en Nicolás Javier Goríbar, geven een mooi tijdsbeeld van Quito en de Ecuadoriaanse geschiedenis. Vorig jaar telde Quito 500.000 buitenlandse bezoekers.

Ten zuiden van de hoofdstad Quito ligt één van de belangrijkste trekpleisters van het Quito district: El Tingo. Een twee hectare groot gebied vol thermale vulkanische (zwem)baden, met een gemiddelde watertemperatuur van 37 graden. Zwemmen, badderen en relaxen dus én shoppen voor bijzonder handwerk en souvenirs.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.