Reis om de wereld in 80 Instagramfoto’s

Je hoeft nu geen dure vliegtickets meer te kopen om de wereld rond te gaan, Instagram foto's laten je alles zien.

Je hoeft nu geen dure vliegtickets meer te kopen om de wereld rond te gaan, Instagram foto’s laten je alles zien.

Er is veel veranderd sinds het boek ‘De reis om de wereld in tachtig dagen’ van Jules Verne is uitgekomen. Zo duurt het geen 80 dagen meer om de wereld rond te gaan. Inmiddels kun je met een vliegtuig van San Francisco naar Singapore en terug in ongeveer 2 dagen. Daarnaast is alles veel dichterbij door de komst van het internet en mobiele telefoons met een camera die net zo goed is (misschien wel beter) dan je ‘gewone’ camera. En dan heb je nog het wonder van de sociale media. Eigenlijk kun je gewoon een wereldreis ondernemen achter je bureau dankzij bijvoorbeeld Instagram. De snelste manier om de wereld rond te gaan is een reis door Instagram.

Dit nieuwe fenomeen bestaat uit een google maps kaart met foto’s van over de hele wereld. Je kan van de voet van de Kilimanjaro naar de piramides van Gaza en van de straten van Dubai naar Machu Picchu in Peru in een beweging. Geen dure vliegtickets zijn nodig om alle delen van de wereld te zien. Je kan gewoon over de kaart heen gaan en kijken welke plekken je aanspreken. Als je die gevonden hebt dan vergroot je de foto’s door erop te klikken en kun je je even laten gaan in je eigen reisdroom. Misschien raak je wel geïnspireerd om toch echt die reis te gaan maken!

Als je dit leuk vindt kijk dan ook even hier. Deze fotograaf laat zich door zijn vriendin de wereld rond leiden en plaats de foto’s op Instagram.

Hieronder vind je de kaart waar je alle foto’s op kan bekijken:

Kun je de kaart niet goed zien? Ga dan hier heen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.