Reizigers: gokken of dokken met inentingen

MedischOnderzoek
“Wordt het gokken of dokken?”, die gedachte speelt veel reizigers de laatste tijd door het hoofd als ze een buitenlandse reis gaan maken. “Nederlanders die op vakantie gaan naar zonniger oorden, nemen vaak bewust het risico om een infectieziekte op te lopen, omdat bescherming tegen een ziekte fors in de papieren loopt. Inenten tegen bijvoorbeeld hepatitis A of B kost een gezin met twee kinderen al snel 250 euro; in sommige gevallen een vierde van de prijs van de volledige reis. Als je niet aanvullend verzekerd bent, krijg je daar vaak geen cent van terug. Van de reizigers die naar risicogebieden reizen, laat 28 procent zich voor hun reis niet vaccineren”, zo concludeert De Telegraaf onder de kop ‘Vakantieganger laks met inenting’. De krant baseert zich daarbij op een recent onderzoek dat Gezondopreis.nl liet uitvoeren door TNS Nipo onder mensen die dit jaar of in 2012 op vakantie zijn geweest in een risicoland.

Opmerkelijk is dat het percentage dat zich niet laat vaccineren voor populaire vakantiebestemmingen als Turkije, Kroatië, Marokko en Egypte nog hoger ligt. Hier laat 37 procent zich namelijk niet inenten. En dit terwijl bij deze bestemmingen reizigers nog altijd risico lopen op ziekten als hepatitis A en B of tetanus.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.