Sprookjeskasteel nummer 1 in Duitsland

Schloss Neuschwanstein. Foto: mcfly1980

Schloss Neuschwanstein. Foto: mcfly1980


Kasteel Neuschwanstein is de meest geliefde bezienswaardigheid van Duitsland. Dat is de uitkomst van een enquête onder 15.000 buitenlandse gasten die naar hun favoriete bezienswaardigheden in Duitsland werden gevraagd. Op de tweede plaats komt het Europa-Park in Rust, gevolgd door de dom van Keulen, die tot het UNESCO-Werelderfgoed behoort.

Deelnemers aan de enquête die in 26 talen beschikbaar was, konden op www.germany.travel/top100 negen maanden lang hun TOP-bezienswaardigheden aangeven. Bij elkaar werden er 700 toeristische highlights geteld en gerankt. In 2012 hield de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) voor het eerst een enquête om er achter te komen welke Duitse bezienswaardigheden in buitenlandse ogen het beste scoren. Dat leverde toen een eerste plaats op voor het kasteel van Heidelberg.

De nieuwe resultaten zijn toegankelijk via de ge-update gratis TOP 100-app, die sinds 2012 in het Engels en Duits in de App Store en als Android-versie verkrijgbaar is. Reizigers naar Duitsland kunnen met behulp van de app al voor de reis begint informatie verzamelen en inspiratie opdoen voor reisbestemmingen en uitstapjes. Bij elke bezienswaardigheid zijn een korte beschrijving, foto’s, een routebeschrijving en informatie over openingstijden en entreeprijzen te vinden.

TOP 10:
1. Slot Neuschwanstein, Schwangau/Füssen, Beieren
2. Europa-Park, Rust, Baden-Württemberg
3. Dom van Keulen, UNESCO-Werelderfgoed, Noordrijn-Westfalen
4. Brandenburger Tor, Berlijn
5. Berlijnse Muur (East Side Gallery, Mauerpark, Mauerweg, etc.)
6. Loreley in het UNESCO-Werelderfgoed Obere Mittelrheintal, Rheinland-Pfalz
7. Natuurparken in het Zwarte Woud, Baden-Württemberg
8. Slot van Heidelberg, Baden-Württemberg
9. Bodensee met het eiland Mainau, UNESCO-Werelderfgoed kloostereiland Reichenau, Lindau, prehistorische huizen op palen, de burcht Meersburg, Bodensee, Baden-Württemberg
10. UNESCO-Werelderfgoed museumeiland in Berlijn

De evenwichtige geografische verspreiding van de 100 toeristische highlights laat zien dat vanuit het perspectief van de buitenlandse bezoekers alle Duitse deelstaten over aantrekkelijke reisdoelen beschikken. Het UNESCO-Werelderfgoed is bijzonder geliefd: maar liefst 19 van de 37 Duitse UNESCO-Werelderfgoedlocaties zijn in de TOP 100 terug te vinden.

No Responses

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.