Sterren kijken tijdens Pinksteren

In Dwingeloo kun je door de grote telescoop in Planetron Cinedome naar de sterren kijken, maar ook via een film. Foto: Planetron Cinedome

In Dwingeloo kun je door de grote telescoop naar de sterren kijken, maar ook via een film. Foto: Planetron Cinedome

In het National park van Drenthe, Dwingeloo, kun je de sterren extra goed zien. Het park staat bekend om zijn duistere gebieden. Er wordt ook veel sterren gekeken in het Dwingeloo met Astron, Lofar, Camras en Planetron Cinedome, die allemaal op hun eigen manier de sterrenhemel waarnemen. Als het een heldere nacht is kun je ook veel verschillende sterren en planeten zien daar. Als je erachter wil komen wat je nou precies ziet dan kun je tijdens Pinksteren naar het Planetron Cinedome. Hier hebben ze de sterrenvoorstelling ‘Sterren boven het Nationale Park van Drenthe’, die je wegwijs maakt in al die lichtpunten aan de hemel.

Tijdens de planetariumvoorstelling wordt de sterrenhemel geprojecteerd op een reusachtig koepelvormig projectiescherm, waarbij een astronoom je verteld wat er allemaal te zien is. Niet alleen wordt de sterrenhemel toegelicht, maar ook wordt algemene informatie over sterren en planeten gegeven. Dit maakt de voorstelling niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Daarnaast ontvangen kinderen bij hun bezoek aan Planetron Cinedome een vragenlijst, waarmee ze een ruimtevaartdiploma kunnen verdienen.

De Pinkster-planetariumvoorstelling vindt plaats op 19 en 20 mei om 14.30 uur. Je kan het beste even reserveren. Ga hiervoor en voor meer informatie naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.