Stripbeurs met Vaillant-tekenaar

Een scene van Michel Vaillant.

Een scene van Michel Vaillant.


Parijzenaar Marc Bourgne, de nieuwe tekenaar van de strip rond autocoureur Michel Vaillant, bezoekt op zaterdag 1 en zondag 2 juni voor het eerst Nederland. In datzelfde weekend wordt De StripBazaar gehouden in Beverwijk. Bourgne is eregast tijdens deze stripbeurs, die vorig jaar november voor de eerste maal werd gehouden. De strip Michel Vaillant wordt in Nederland sinds 1958 met veel succes gepubliceerd en viert dus dit jaar zijn 55-jarig jubileum.

De StripBazaar is een beurs voor een breed publiek waar zowel uitgevers, winkeliers als particuliere verkopers van stripboeken aanwezig zijn met nieuw en tweedehands aanbod voor alle leeftijden. Locatie: ‘De Beursvloer’ (de nieuwe evenementenhal op het terrein van De Bazaar), Montageweg 35, Beverwijk.

Bekende striptekenaars
De komende editie zullen naast Marc Bourgne ook veel andere stripmakers hun boeken voor de bezoekers signeren. Aanwezig zijn in ieder geval Daniel van den Broek (‘Jan, Jans en de kinderen’, uit Libelle), Michel Nadorp (‘Donald Duck’, zaterdag) en Aloys Oosterwijk (‘Willems wereld’ uit Panorama, zaterdag).

Daarnaast worden ook onder meer verwacht John Heijink, Pieter Hogenbirk, Jeroen Funke, Marq van Broekhoven, Mark van Herpen, Ype Driessen, Uco Egmond, Joeri Donsu en Ralf van der Hoeven. Diverse van deze stripmakers zijn voor het stripblad Eppo actief.

Ter gelegenheid van De StripBazaar verschijnen enkele exclusieve uitgaven. Op zaterdag wordt door de beursorganisatie een genummerde en gesigneerde prent gepresenteerd van Marc Bourgne, in een zeer bescheiden oplage.
Uitgeverij Strip2000 presenteert vier speciale beursuitgaven van de series ‘Biebel’, ‘Junior & Co’, ‘Victor en Vishnu’ en de fotostrip ‘3Hoog’. Deze beursedities in een oplage van slechts 50 exemplaren zijn voorzien van een bijzondere prent.

Wat is er verder te beleven op De Stripbazaar?
* Gratis workshops striptekenen van Meinder Buynink voor alle leeftijden.
* Voor de kinderen: gratis op de foto met speciale gasten, gratis schmink, 4 x gratis in diverse attracties op het kinderspeelplein en bij mooi weer kunnen er ponyritjes worden gemaakt.
* Gratis entree voor bezoekers die verkleed komen als stripfiguur

Openingstijden
De StripBazaar in ‘De Beursvloer’ is beide dagen geopend van 8.30 tot 18.00 uur. Bezoekers hebben tot 9.00 uur gratis toegang tot De Bazaar (daarna € 2,30 – toegang tot het hele terrein; voor De StripBazaar wordt geen extra toegang geheven). De Bazaar bevindt zich op tien minuten loopafstand van Station Beverwijk; drie minuten met bus 76 die voor de hoofdingang stopt. De organisatie is in handen van mensen die ook nauw betrokken zijn bij de succesvolle evenementen De Stripdagen in Gorinchem en Stripdagen Haarlem.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.