Top 10 van mooiste plekken ter wereld

In h

In Bad Hindelang, Beieren, Duitsland konden de inwoners op een nacht dit bijzondere fenomeen bekijken.

Veel mensen hebben de droom om een wereldreis te maken. Dit lukt alleen niet voor iedereen. Toch zijn er andere manieren om een deel van de wereld te zien, via tv-series bijvoorbeeld. De serie Pan Am is er een van, hier worden vier stewardessen gevolgd in de beginjaren van de sixties. Je krijgt een blik in het exclusieve leven van het vliegen en de verschillende bestemmingen die ze bezoeken. Op deze manier maak je zelf ook een beetje een reis om de wereld.  Er zijn op de wereld zoveel mooie steden, dorpen en plekken waar we maar weinig van horen. Hier een top 10 van die onontdekte plaatsen om je een idee te geven:

1. Aiguille du Midi, Frankrijk
In Frankrijk om precies te zijn in de Alpen kun je door een berg lopen, op de Aiguille du Midi. Deze berg is 3842 meter hoog en is enkel te bereiken via een kabelbaan. Deze kabelbaan was bij opening, in 1955, de hoogste kabelbaan ter wereld.

2. Hamilton Pool Preserve, VS
Hamilton Pool Preserve is een zwembad dat gecreëerd werd toen de bovenkant van een ondergrondse rivier instortte, door massieve erosie doorheen de jaren. Het ‘zwembad’ is gelegen in Austin, Texas en wordt in de zomer vaak bezocht door de bewoners van de stad.

3. Oude stad van Dubrovnik, Kroatië
Dubrovnik is een klein stadje aan de Adriatische Zee, in Kroatië. Het is een populaire plek voor toeristen en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de Middeleeuwen was Dubrovnik de enige stad die op het vlak van havenhandel concurrent was van Venetië.

4. Osaka, Japan
Osaka, wat letterlijk ‘grote heuvel’ betekent, is de op twee na grootste stad van Japan. Er zijn zo’n 2,7 miljoen inwoners, maar door het grote aanbod van scholen en bedrijven, stijgt het aantal van Osaka overdag richting 3,7 miljoen. Onder de mensen worden de inwoners van Osaka vaak als lekkerbekken (‘kuiadores’: zij die zich te barsten eten) met veel gevoel voor humor en weinig pretenties beschouwd.

5. Craig Goch Dam, Elan Valley, Schotland
Deze gigantische dam, de Craig Goch Dam, is gevestigd in Elan Valley in Wales. Het heeft zo’n zeven jaar geduurd eer de dam er stond, en in 1904 was het zover. De dam is gemaakt om Birmingham met water voorzien.

6. Opéra de Paris, Frankrijk
De Opera van Parijs was de allereerste opera in heel Frankrijk. Opgericht door Louis XIV in 1669, en het ballet dat we vandaag kennen, is ontwikkeld binnenin dit pand.

7. Palazzo Vecchio, Italië
Het Palazzo Vecchio, in het mooie Florence, was honderden jaren het belangrijkste gouvernementele gebouw van de stad. Maar tegenwoordig is het een museum met veel grote werken van onder andere Donatello, Mantegna en Pontormo. En voor het Palazzo Vecchio staat een negentiende-eeuwse replica van Michelangelo’s David.

8. Ellora, India
Ellora, een oud dorpje vlakbij Aurangabad, is een Indische werelderfgoed plek die misschien wel de mooiste rotstekeningen en structuren huisvestigt in de hele wereld. De gravures zijn tempels uit onder andere de hindoeïstische en boeddhistisch tradities.

9. Hindelang, Duitsland
Soms komen de mooiste dingen pas ‘s nachts tevoorschijn. In Bad Hindelang, een gemeente in de Duitse deelstaat Beieren, konden de 4.827 inwoners op een nacht een bijzonder beeld bekijken in de bergen. De zon en de sterren komen elkaar hier geregeld tegen.

10. Litlanesfoss, IJsland
IJsland, ondanks de naam niet bedolven onder ijs maar vooral groen, groen en groen. En hier is Litlanesfoss, waar een prachtige waterval door stroomt. De kolommen werden gevormd door een lavastroom.

Voor meer bijzondere plaatsen en foto’s ga je hier naar toe.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.