Top 5 van Griekse eilanden

Corfu is het populairste eiland van Griekenland, veel mensen gaan hierheen voor de stranden en om de veelzijdigheid van het eiland.

Corfu is het populairste eiland van Griekenland, veel mensen gaan hierheen voor de stranden en om de veelzijdigheid van het eiland.

Griekenland is een populaire vakantiebestemming en veel mensen zijn wel eens naar een van de Griekse eilanden geweest. Er zijn verschillende goede redenen om naar Griekenland te gaan. Sommige gaan voor de zon en het uitgaansleven, andere gaan juist om een stukje van de oudheid te bewonderen.  Maar welk eiland is nou het best voor jou? En wat is eigenlijk het populairste eiland?  Van alle mensen die voor een vakantie naar een Grieks eiland kiezen gaan de meeste (28,6%) naar Corfu. De andere eilanden in de top 5 zijn: Kos ( 20,2%), Kreta (14,3%), Zakynthos (11,1%) en Rhodos (5,8%). Dit blijkt uit onderzoek van Jiba.

1. Corfu
Corfu is het populairste eiland van Griekenland onder reiziger, hiervan gaat 39% naar Gouvia. Dit is de meest levendige badplaats van Corfu en een paradijs voor watersporters. Maar ook voor een culturele vakantie zit je goed in Gouvia. De belangrijkste reden waarom mensen naar Corfu gaan is vanwege de veelzijdigheid. Daarnaast worden de mooie stranden en bezienswaardigheden ook als redenen genoemd.

2. Kos
Op het eiland Kos is Kos-stad de populairste bestemming. Ruim 20,2% heeft tot nu toe via Jiba hun Griekse vakantie naar deze hoofdstad geboekt. Ook hier is dit de meest levendige badplaats van het eiland. Er zijn veel bars, discotheken en restaurants te vinden, wat het avond- en nachtleven erg aantrekkelijk maakt. Maar wat Kos-Stad ook erg aantrekkelijk maakt zijn de vier zand-/kiezelstranden die rondom de stad liggen. Dit is dan ook een van de redenen die mensen aangeven, waarom ze op vakantie gaan naar Kos. Andere redenen zijn de kleinschaligheid, de typische Griekse sfeer die er hangt en heel verrassend: Kos is een echt fiets-eiland.

3. Kreta
De populairste bestemming op Kreta blijkt niet Chersonissos te zijn maar Ammoudara. Chersonissos is een goede derde, maar is al lang niet meer zo populair als het voorheen was. Plaatsen die het ook goed doen zijn Stalis, Agia Pelagia en Gouves. De verschillen tussen de steden zijn er klein dus er is niet een specifieke plaats waar mensen graag heen gaan op Kreta. Het is puur het eiland zelf wat ze aantrekt. Dit blijkt ook uit de redenen die worden opgegeven. Zo zeggen veel vakantiegangers dat de veelzijdigheid van Kreta ze aantrekt, maar ook de mooie stranden en echte authentieke Griekse dorpjes.

4. Zakynthos
De meest gewilde vakantiebestemming op Zakynthos is Argassi. 11,1% heeft tot nu toe via Jiba hun Griekse vakantie naar dit plaatsje geboekt. Een belangrijke reden die wordt opgegeven is vanwege de kindvriendelijke stranden. Daarnaast is Laganas ook populair, dit is de bekendste badplaats van het eiland. We zien dat de Nederlanders hier niet alleen heen gaan voor zon, zee en strand maar vooral omdat het eiland zelf zo bijzonder is. Je kunt hier de rust opzoeken en heel bijzonder zijn de schildpadden die hier elk jaar weer terug komen om hun eieren te leggen.

5. Rhodos
Rhodos is een stuk minder populair dan de andere eilanden, maar nog steeds gaat 5,8% van de mensen die Griekenland bezoeken hier naartoe. Een derde hiervan gaat naar Faliraki. Deze plaats staat vooral bekend om de mooie en lange stranden. Daarnaast is het centrum van Faliraki zowel overdag als ’s avonds levendig. Vanaf hier kan je heel makkelijk bij Rhodos-stad komen en dat is dan ook wat veel mensen doen als zij op Rhodos zijn. Dit is namelijk een mooie oude stad.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.