Vegetarische week bij Thalys

Bij Thalys gaan ze een week lang alleen maar vegetarische gerechten serveren om aandacht te geven aan de Wereld Milieu Dag.

Bij Thalys gaan ze een week lang alleen maar vegetarische gerechten serveren om aandacht te geven aan de Wereld Milieu Dag.

Thalys gaat van 4 tot 7 juni alleen maar vegetarische maaltijden serveren aan boord van zijn treinen. Dit doen ze omdat het op 5 juni Wereld Milieu Dag is. Door tijdens deze week alleen vegetarische maaltijden te serveren wil Thalys aangeven dat ze duurzaam vervoer belangrijk vinden. De Wereld Milieu Dag is een initiatief van het milieuprogramma van de Verenigde Naties. Onder het motto Think-Eat-Save staat dit jaar de strijd tegen verlies en de verspilling van voedsel in de wereld centraal. Thalys serveert de vegetarische catering, omdat dit de impact van dierlijke eiwitten op het milieu beperkt.

Deelname
Patricia Baars, woordvoerder van Thalys: “Deelname aan de Wereld Milieu Dag past volledig in het duurzame cateringbeleid dat wij al sinds 2007 voeren. Jaarlijks serveren wij al 40% van onze maaltijden in Comfort 1 zonder vlees of vis. We maken graag gebruik van de gelegenheid om iedereen te helpen herinneren dat alle beetjes helpen. Klanten kunnen gedurende vier dagen kiezen tussen twee vegetarische menu’s. De menu’s variëren afhankelijk van het land van vertrek en de bestemming van de treinen.”

Duurzame catering
Met meer dan 2,3 miljoen maaltijden per jaar vertegenwoordigt de catering 54% van de CO2-voetafdruk aan boord. Daarom zet Thalys zich al sinds 2007 in voor duurzame catering, dat lekker eten combineert met respect voor het milieu. Die inspanning steunt op vijf pijlers: de voorkeur geven aan seizoensgroenten en -fruit, het gebruik van streekproducten, biologisch geteelde voedingsmiddelen aanbieden, meer kiezen voor wit vlees en vis en de herkomst van vis controleren.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Video over de catering aan boord van Thalys-treinen:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.