Vier je Pinksterweekend met ridders

Dit Pinksterweekeinde vind je echte ridders in het Muiderslot en kun je zelf ook een ridder worden.

Dit Pinksterweekeinde vind je echte ridders in het Muiderslot en kun je zelf ook een ridder worden.

Dit Pinksterweekeinde kun je weer ridder spelen in de tuinen van het Muiderslot. Op 19 en 20 mei zijn de ridders van Zwaard en Steen op het Muiderslot met een middeleeuws kampement.  Zwaard & Steen is de grootste school voor de beoefening van Middeleeuwse, Europese krijgskunsten in Nederland. Tijdens het weekeind zijn er workshops zwaard- en vechtkunst, demonstraties harnas aan/uittrekken met een echte kinderveldslag. Dit jaar kunnen kinderen ook een ridderpak aantrekken  om daarin op de foto te gaan, al dan niet met een ridder. Andere activiteiten zijn: broodjes bakken boven een kampvuur, middeleeuwse gerechten maken,  kaarsen maken of de Zwaard en Steen quiz spelen over middeleeuwse gewoontes. Ook is de valkenier aanwezig met roofvogels.

Landelijke Dag van het kasteel
20 mei is de landelijke dag van het kasteel met dit jaar als thema: ‘Oranje boven’; Twee honderd jaar
Oranjes en twee eeuwen koninkrijk. Koning Willem I zit met zijn echtgenote Wilhelmina van Pruisen in de tuin van het kasteel en bespreekt de mogelijkheden voor de toekomstige exploitatie van het kasteel.
Deze act wordt uitgevoerd door Lisa Kleiberg,voor haar MBO opleiding Kunst- en Cultuur en Ilse Ossendorp, voormalig stagiaire/rondleider op het Muiderslot.

Tentoonstelling Tessel Schade – een ramp met een Gouden randje verlengd
De tentoonstelling over Maria Tesselschade, muze van de Muiderkring, is verlengd t/m 20 mei.

Veerdienst Amsterdam
Op beide dagen vaart de Veerdienst Amsterdam vanaf IJburg naar het Muiderslot.

Openingstijden
Het Muiderslot is tijdens het Pinksterweekend geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur (kassa geopend tot 16.30 uur, Museumkaart gratis). Kijk voor informatie over de aanvangstijden van de demonstraties op  www.muiderslot.nl

 

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.