Vind de goedkoopste vliegtickets

Met Momondo kun je nu zien welke 6 factoren invloed hebben op de prijs van je vliegticket.

Met Momondo kun je nu zien welke 6 factoren invloed hebben op de prijs van je vliegticket.

Eerder schreven we al over de nieuwe website Momondo. Ze hebben nu een nieuwe tool gelanceerd op de website. Met ‘vluchtinzicht’ kun je zien welke 6 verschillende factoren de prijs van een vliegticket bepalen. De nieuwe functie laat zien hoe deze factoren de prijs van je ticket beïnvloeden. De functie – die boven de vluchtresultaten is geplaatst – geeft in hoe luchtvaartmaatschappijen hun prijzen bepalen. De bedoeling is dat het nu makkelijker is om goedkopere vliegtickets te vinden. De tool is momenteel van toepassing op 400 routes, maar op regelmatige basis worden er meer routes toegevoegd.

De zes factoren factoren die de prijs bepalen bestaan uit; vertrek op tijdstip, dag van de week, weeknummer, exacte luchthaven (als er meerdere luchthavens op plaats van bestemming zijn), de aanbieders en het aantal dagen voor vertrek. De resultaten worden weergegeven in een cirkeldiagram en geven een overzicht van de duurste en goedkoopste opties voor iedere factor op een bepaalde route. De grafieken tonen hoe de verschillende variabelen allemaal van invloed zijn op de prijs. De nieuwe tool maakt gebruik van gegevens van miljoenen up-to-date prijzen verkregen in eerdere momondo zoekopdrachten.

Wanneer je bijvoorbeeld met momondo zoekt naar vluchten van Amsterdam naar Kopenhagen, berekent ‘vluchtinzicht’ de volgende gemiddelde variabelen: de gemiddelde retourprijs op deze route is €160. 60 dagen voor vertrek boekt men doorgaans het goedkoopste ticket. Vluchten zijn het voordeligst op de zevende week van het jaar. Blue 1 is meestal de goedkoopste vervoerder. Middagvluchten zijn goedkoper en dinsdag is de goedkoopste dag om te reizen.

Ga voor meer informatie naar de website of download de gratis app voor iPhone en Android.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.