Virtueel door het Van Gogh-museum

Het logo van de app.

Het logo van de app.


Je kunt natuurlijk naar Amsterdam afreizen – nothing beats the real thing! – maar als je geen gelegenheid hebt om echt naar het Van Gogh-museum te gaan is er nu een alternatief. En met een aanschafprijs van 89 cent goedkoper dan een echt entreekaartje (15 euro). Mount ICT heeft namelijk de Van Gogh Art Essentials App voor iPhone en iPad in de App Store gelanceerd. Deze virtuele museum App toont de kunstwerken van Vincent van Gogh. De App bevat honderden meesterwerken van zeer hoge kwaliteit (HD) en een biografie van Vincent van Gogh.

De kunstwerken zijn onderverdeeld in zes periodes en zes categorieën. De biografie van Van Gogh is onderverdeeld in zes hoofdstukken, refererend aan de schilderperiodes. Alle kunstwerken zijn voorzien van uitgebreide, educatieve informatie: Titel; Maand en jaar van creatie; Grootte; Materiaal; Museum/eigenaar.

Van Gogh Art Essentials onderscheidt zich door een zeer hoge fotokwaliteit (ook na zoom). Foto’s kunnen worden bekeken in zowel thumbnail (overzicht) als full-screen. Door het grote gebruiksgemak is de App volgens de makers geschikt voor alle leeftijden, en door de uitgebreide educatieve informatie aantrekkelijk voor zowel kunstkenners als leken.

De App heeft vele opties om foto’s te delen met anderen: via E-mail, Facebook en Twitter. Daarnaast is het mogelijk favoriete foto’s te bewaren in de eigen Fotobibliotheek en een eigen catalogus van favorieten te creëren. Van Gogh Art Essentials is een universele App, geschikt voor iPhone, iPad, iPhone5, iPad-mini en iPad retina-ready. Voor het bekijken van de content is geen internet/wifi nodig.

Inhoud

Schilderijen per periode:
1) Vroegste schilderijen
2) Nuenen – Antwerpen
3) Parijs
4) Arles
5) Saint-Rémy
6) Auvers-sur-Oise

Schilderijen per categorie:
1) Zelfportretten
2) Portretten
3) Stillevens
4) Zonnebloemen
5) Natuur
6) Overige

Beschikbare talen:
Nederlands, Engels, Spaans

Device Requirements:
iOS 6.0 of later.
500MB

Prijs en beschikbaarheid:
Van Gogh Art Essentials is €0.89 Euro en is wereldwijd exclusief beschikbaar via de App Store in de Onderwijs categorie.

Een beeld van de inhoud van de app.

Een beeld van de inhoud van de app.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.