Wandelen tussen beren in Alaska

Je kan nu de beren bekijken via een soort loopbrug. Foto: Alaska Wildlife Conservation Center

Je kan nu de beren in dit natuurpark bekijken via een soort loopbrug. Foto: Alaska Wildlife Conservation Center

De Amerikaanse staat Alaska staat bekend om zijn natuur. Veel mensen gaan naar dit gebied om van de rust te genieten en om de natuur te verkennen. Iets wat goed moet lukken in de grootste staat van Amerika omdat er maar weinig mensen wonen en er veel ruimte is voor de natuur. Alaska kent veel beschermde natuurgebieden zoals nationale parken en andere beschermde ecosystemen. Ruim 65% van Alaska is in handen van de Federale overheid, voor het merendeel als natuurgebied. Een van die natuurparken heeft wat te vieren en is daarom aan een bijzonder project begonnen. Alaska Wildlife Conservation Center heeft een beer-spot wandelroute gebouwd om het 10-jarig bestaan te vieren.

Het park, dat ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Anchorage ligt, heeft een soort brug gebouwd over het berenverblijf heen. De Bear Education Awareness Research Sanctuary (BEARS) opent een wandelpromenade midden in het 17 hectare groot leefgebied van de zwarte en bruine beer. Wandelaars zien de beren van heel dichtbij spelen, luieren en eten. Helemaal veilig. De promenade is inmiddels geopend zodat je de beren nu van bovenaf kunt bekijken.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.