Word ambassadeur voor Expeditie Sumba

Op Samba wordt vuur nog veel gebruikt om op te koken omdat elektriciteit niet beschikbaar is, Sawadee wil daar verandering in brengen.

Op Samba wordt vuur gebruikt om op te koken omdat elektriciteit niet beschikbaar is, Sawadee wil daar verandering in brengen.

Expeditie Sumba gaat ook dit jaar weer van start. Tijdens deze expeditie gaan 5 avonturiers naar het Indonesische eiland om de strijd aan te gaan met armoede. Als je meedoet ervaar je hoe het leven is zonder energievoorziening, daarnaast laat je zien hoe Sumba zich ontwikkelt tot een eiland met 100% duurzame energie. Deze expeditie heeft nog een nieuwe ambassadeur nodig. De nieuwe ambassadeur moet 10 dagen zonder elektriciteit kunnen leven en geloven in het belang van duurzame energie wereldwijd.

In samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Hivos wil Sawadee het Indonesische eiland Sumba de komende tien jaar voorzien van 100% duurzame energie. Hivos coöpereert met de bewoners van Sumba en Indonesische overheden aan een duurzame toekomst voor Sumba. De bewoners van het Indonesische eiland leven in armoede en zijn zonder elektriciteit niet in staat om duurzaam te leven. Koken gebeurt vaak op houtvuur; duur, ongezond en slecht voor het milieu. Door de bouw van biogasinstallaties kan men zelfstandig voorzien in de behoefte aan elektriciteit.

Met behulp van donaties uit Nederland helpen ontwikkelingsorganisatie Hivos en Sawadee het eiland Sumba aan een duurzame energenievoorziening. Reizigers van Sawadee kunnen een donatie doen, welke ten goede komt aan duurzame energie voor het eiland Sumba. Inmiddels staan er 22 biogasinstallaties op het eiland die gesponsord zijn door Sawadee. Sawadee wil één donateur de mogelijkheid geven om het succes van Expeditie Sumba te ervaren. Deze donateur wordt de ambassadeur van Expeditie Sumba en deelt het succes van het project in Nederland.

In juni 2012 vond Expeditie Sumba voor het eerst plaats. Een team van vijf mensen is toen voor 10 dagen naar Sumba vertrokken en heeft vanuit daar de rest van Nederland laten zien hoe het dagelijks leven op Sumba is De Sawadee ambassadeur van vorig jaar was Rienk van der Werff. Volgens van der Werff is de expeditie een uitdaging. “Sumbanezen hebben ook recht om te beschikken over schone energie en dat daar nu internationaal aandacht voor komt is belangrijk”, aldus de ambassadeur van Expeditie Sumba 2012.

Wil jij als ambassadeur met het team van avonturiers voor 10 dagen naar Indonesië en deelnemen aan Expeditie Sumba? Meld je dan vóór 1 juni aan op de  website en leg uit waarom jij de nieuwe Sawadee ambassadeur voor Expeditie Sumba moet worden. Kijk  hier voor meer informatie over het project van Hivos op Sumba.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.