5 tips voor sportzomer in Engeland

In Engeland is er in de zomer meer te doen dan alleen kastelen bekijken. Zo zijn er veel verschillende grote sportevenementen.

In Engeland is er in de zomer meer te doen dan alleen kastelen bekijken. Zo zijn er veel verschillende grote sportevenementen.

In Engeland gebeurt er genoeg op sportgebied deze zomer. Voor veel mensen staat een vakantie in het land voor fietsen, wandelen of het bekijken van kastelen maar de optie om sportevenementen te bekijken is minder bekend. Engeland is vooral in de zomer rijk aan grote sportevenementen. Van tennis tot rugby en van roeien tot paardenraces. Zelfs zonder toegangskaartje valt er genoeg te beleven rondom de events. Elke sportliefhebber, van de kijker tot de actieveling, kan zich tijdens de Engelse zomer vermaken. Hieronder 5 topevenementen die een sportzomer in Engeland compleet maken:

Tip 1: Wie wint Wimbledon?
Zal Rafael Nadal na zijn zege in Parijs ook de winst pakken in Londen? Op 7 juli is bekend wie de winnaar is van het belangrijkste grastoernooi ter wereld: Wimbledon. Vanaf 24 juni kunnen tennisliefhebbers in de ‘All England Lawn Tennis and Croque Club’ op speeldagen verschillende wedstrijden bijwonen en genieten van de Britse gebruiken, bijzondere sfeer en internationale tennistop. Het is een topsportevenement dat jaarlijks meer dan 450.000 toeschouwers trekt. Wimbledon van 24 juni tot en met 7 juli. Zie voor meer informatie www.wimbledon.com.

Tip 2: Brullende motoren van de Formule 1
Van 28 tot en met 30 juni kunnen racefans op het circuit van Silverstone genieten van hét Britse motorsportevenement van het jaar. Hoogtepunt is uiteraard ‘de Grand Prix van Groot-Brittanië’ op zondag 30 juni. Vorig jaar zagen 125.000 toeschouwers de Australiër Mark Webber winnen op dit legendarische Formule 1 circuit in Northamptonshire. Voor autoliefhebbers is het een weekeind vol V8 motoren, de geur van ‘burning rubber’ en Formule 1 bolides. De Formule 1 van Silverstone op 30 juni. Zie voor meer informatie www.silverstone.co.uk.

Tip 3: Hoeden én paarden bij Royal Ascot
Het is het hoogtepunt van het jaar op de Engelse renbaan van Ascot, de week van ‘Royal Ascot’. Meer dan 300.000 mensen bezoeken van 18 juni tot en met 22 juni de baan voor de paardensport én voor de kleding van de ‘Britse society’. Tijdens deze wereldberoemde paardenrace zijn hoeden voor de dames verplicht, net zoals een pak voor mannen. De bijzondere creaties van hoeden zijn een toeristische attractie op zich.  Royal Ascot van 18 tot en met 22 juni. Zie voor meer informatie www.ascot.co.uk.

Tip 4: Roeiprestige tijdens de Henley Royal Regatta
Op vakantie in de buurt van Oxfordshire? Bezoek dan zeker van 3 tot en met 7 juli een van de oudste roeiwedstrijden ter wereld. De ‘Henley Royal Regatta’ staat boordevol traditie en het winnen is nog steeds een prestige-kwestie. De regatta duurt vijf dagen en kent een internationaal deelnemersveld. Ook tijdens dit evenement is de typisch Britse sfeer overal aanwezig. Let vooral op de hoeden van stro die de jaren twintig ademen. Henley Royal Regatta van 3 tot en met 7 juli. Zie voor meer informatie www.hrr.co.uk.

Tip 5: De 3 S’en van rugby
Op zoek naar snelheid, spanning en sportiviteit tijdens de vakantie? Bezoek dan eens een rugbywedstrijd. In heel Engeland vinden gedurende de zomer wedstrijden uit de Rugby League plaats.  Beleef bloedstollende momenten wanneer de klok de laatste seconden wegtikt en de laatste aanval geopend wordt. Een krachtmeeting tussen teams die je nooit meer zult vergeten. Bikkelhard, maar sportief. Diverse Rugby League wedstrijden. Zie voor meer informatie www.therfl.co.uk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.