668 dingen doen aan het water

Wat kun je in Nederland eigenlijk allemaal in en om het water doen? Dat vertelt deze gids.

Wat kun je in Nederland eigenlijk allemaal in en om het water doen? Dat vertelt deze gids.

In Nederland is veel water en we gebruiken het water dan ook vaak voor ontspanning. Als je meer wil dan zwemmen, zeilen of wadlopen vind je inspiratie in de nieuwe reisgids ‘668 dingen doen aan het water’. Deze gids beschrijft 668 leuke, originele uitstapjes voor alle leeftijden waarin het Nederlandse water centraal staat. Hier wordt al het water mee bedoeld, of het nu een meer, de zee, een vijver, een beek, een rivier of kanaal is. In de compacte reisgids zijn bijzondere vaartochten, adrenalineverhogende wateractiviteiten, smakelijke eetadressen, gezellige terrassen en originele overnachtingsplekken aan op of in het Nederlandse water verzameld.

Doen
De doe-adressen zijn er voor iedere mood: relaxed, informatief en avontuurlijk. Ontspannen varen in een sloepje. Dobberen in een vreemdsoortig vaartuig zoals een klomp, waterbuggy of terrasboot. Per fluisterboot op beversafari in de Biesbosch. De zeilen hijsen van een majestueus schip. Raften, kajakken of kitesurfen in de branding van de Noordzee. Survivallen in de modder. Of kooiduiken tussen de haaien. Er is zoveel te doen in waterland Nederland.

Eten en drinken
Van ijssalons en strandtenten tot sterrenrestaurants en alles ertussenin. Mooie terrassen, gezellige high tea-adressen, bruine scheepskroegen en smakelijke restaurants met uitzicht op onder andere de Friese meren, de Limburgse Maas en de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen. Maar ook varen met een picknickmand. Of nog luxer: met een eigen kok aan boord.

Slapen
Door heel Nederland kun je slapen aan het water. Vanuit je hotel, watervilla, tent, pipowagen of knusse bed & breakfast zie je de zee of kijk je uit op een meanderende rivier. Ook op het water zijn er talloze slaapplekken: slapen op een kampeervlot, op een hotel op palen boven zee, in een cruiseschip of in een gerestaureerde scheepsaak of voormalig boterscheepje in een bruisende stad is een bijzondere ervaring.

De reisgids is van 21 juni te krijgen voor €15,-. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.