Allemachies: Bassie & Adriaan expositie

Bassie en Adriaan komen zelf ook bij de expositie kijken.

Bassie en Adriaan komen zelf ook bij de expositie kijken.


Niet één, maar wel drie generaties zijn opgegroeid met de programma’s van Bassie en Adriaan. Iedereen die daar van genoten heeft kan zich tot en met augustus 2013 onderdompelen in een nostalgisch gevoel. In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur, vlakbij Barneveld is namelijk de expositie ‘Bassie & Adriaan 35 jaar op TV!’ te zien. Met onder andere Robin de Robot, de kroon en de wandelstok van de Baron is deze expositie een feest van herkenning.

De collectie neemt de bezoeker mee langs de privéverzameling van het duo. In 1978 begon het succes met de eerste serie ‘Bassie & Adriaan en de Plaaggeest’. Vervolgens zijn er negen vervolgseries verschenen. De avonturen beleefden Bassie & Adriaan o.a. met B2, B100, de Baron en Vlugge Japie. Tijdens alle opnames en liveshows zijn er kenmerkende rekwisieten gebruikt, die ook te zien zijn in de expositie. Verder wordt er stil gestaan bij de populaire kinderliedjes van Bassie & Adriaan en ‘The Crocksons’, het acrobaten duo dat Bas en Aad vormden voordat zij als Bassie en Adriaan bekend werden.

Bassie en Adriaan zelf
Op zaterdag 13 juli krijgt de expositie extra glans. Op deze dag brengen Bassie & Adriaan namelijk zelf een bezoek aan hun eigen tentoonstelling. Aanwezige bezoekers en bezoekertjes kunnen dan op de foto met het bekende duo. Daarnaast worden er handtekeningen en posters van Bassie & Adriaan uitgedeeld. Om het feest compleet te maken is er een souvenirwinkel van Bassie & Adriaan op alleen deze dag.

De expositie is te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en iedere eerste maandagavond van de maand van 19.00 uur tot 22.00 uur. Meer informatie: www.ambachtenmuseum.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.