App toont geldautomaten in Brazilië

De de nieuwe ‘Câmbio Legal’ app laat toeristen in Brazilië eenvoudig de dichtstbijzijnde wisselkantoren en geldautomaten vinden.

De de nieuwe ‘Câmbio Legal’ app laat toeristen in Brazilië de dichtstbijzijnde wisselkantoren en geldautomaten vinden.

Als je van plan bent om deze zomer naar Brazilië op reis te gaan dan is deze nieuwe app wat voor jou. Wil je Reals opnemen of geldwissel maar weet je niet waar dat kan? Dan zet je de app aan en hij vertelt je vervolgens waar de dichtstbijzijnde wisselkantoren en geldautomaten zijn. Met de nieuwe ‘Câmbio Legal’, zoals de app heet, kunnen toeristen in Brazilië zien waar ze veilig geld op kunnen nemen. De app is ontwikkeld door de centrale bank van Brazilië in aanloop naar grote evenementen als de FIFA Confederations Cup 2013 en de Wereldjongerendagen deze zomer.

Alles over de app
“Met deze app wil de Braziliaanse overheid de toerist zo goed mogelijk van dienst te zijn en ze een onvergetelijke ervaring in Brazilië geven”, aldus Flávio Dino, president van Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië. De applicatie, ontwikkeld voor smartphones en tablets, toont de gebruiker alle gegevens over de wisselkantoren en geldautomaten in Brazilië. Zoals adressen, telefoonnummers, openingstijden, diensten en andere services. De app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play, en werkt op toestellen met IOS en Android. Câmbio Legal is de Portugese vertaling van “legaal wisselkantoor/koers”.

Voorlichtingscampagne
Naast de app, heeft de centrale bank ook een publiciteitscampagne gelanceerd gericht op toeristen die Brazilië tijdens de Confederations Cup en de Wereldjongerendagen bezoeken deze zomer. “Toeristen worden op vliegvelden, busstations, in taxi’s, hotels en Toeristische Informatie Centra (CAT’s) voorgelicht over de Braziliaanse Real. Uitleg geven over de belangrijkste veiligheidskenmerken van de bankbiljetten en de Braziliaanse regels betreft het wisselen van geld zijn hier onderdeel van”, zegt Dino. Informatie over de applicatie en uitleg over de Braziliaanse valuta worden via online advertenties verspreid op websites als TripAdvisor en Decolar.

Nieuwe website
Ook is er een speciale website ontwikkeld met de meest voorkomende vragen van toeristen over de Braziliaanse valuta. De website biedt onder andere tips waar je de Braziliaanse Real kunt kopen voordat je op reis gaat, financiële instellingen die door de Centrale bank geautoriseerd zijn, documenten die nodig zijn bij aankoop, mogelijkheden tot wisselen bij de -geldautomaten, het gebruik van een internationale bankpas en limiet van aankoop.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.