Bangkok populairste stad ter wereld

Bangkok heeft Londen van de troon gestoten en is nu de meest bezochte stad ter wereld.

Bangkok heeft Londen van de troon gestoten en is nu de meest bezochte stad ter wereld.

Toeristen gaan massaal naar Thailand en dan vooral naar Bangkok. De hoofdstad van Thailand is nu de meeste bezochte stad ter wereld. Dit blijkt uit het derde Global Destination Cities onderzoek van MasterCard. Bangkok heeft hiermee Londen (de winnaar van vorig jaar) van de eerste plaats verstoten, met 1% meer bezoekers. Het toerisme naar Thailand is zoveel toegenomen omdat er meer vluchten zijn en de vluchten goedkoper worden. Daarnaast wordt Azië steeds welvarender, wat het een aantrekkelijkere vakantiebestemming maakt, en veel mensen combineren een zakenreis met een vakantie.

Top 3
Het is de eerste keer dat een Aziatische stad in de top 10 van de Global Cities Index staat sinds de start van de lijst in 2010. Er worden in 2013 15.980.000 bezoekers verwacht in Bangkok, dit was genoeg voor de eerste plaats. De Thaise hoofdstad wordt gevolgd door Londen met 15.960.000 bezoeker. Parijs staat op nummer 3 met 13.920.000 verwachte bezoekers.

Big spenders in New York
Hoewel Bangkok de meest bezochte stad is wordt hier niet het meeste geld uitgegeven. Deze titel is weggelegd voor een stad aan de andere kant van de wereld, New York. Hier geven toeristen meer geld uit dan in alle andere 132 onderzochte steden, terwijl ze 4,6 miljoen minder toeristen ontvangen dan de nummer 1. Verwacht wordt dat toeristen in 2013 zo’n 18,6 biljoen dollar uitgeven in The Big Apple. Dat zijn een heleboel “I ♥ NY” T-shirts.

Tokio ’s werelds duurste stad
Tokio blijft de duurste stad om te bezoeken als toerist. Gemeten met de totale uitgave van alle toeristen kwamen ze op een gemiddelde uitgaven van bijna $ 2200 per bezoeker.

Voor het hele onderzoek ga je hier heen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.