Beekse Bergen viert beestachtige verjaardag

Leeuwen rennen in Beekse Bergen: Waar is onze taart?

Leeuwen rennen in Beekse Bergen: Waar is onze taart?


Je zult maar 45 jaar worden en duizenden gasten op je verjaardag krijgen. Dat overkomt Beekse Bergen. Op vrijdag 28 juni en zondag 30 juni viert het Brabantse safaripark zijn verjaardig. De dieren krijgen op de 28e een feestmaal voorgeschoteld in de vorm van een suikervrije taart of andere lekkernijen. Op 30 juni is er een interactieve babbelbox aanwezig op het park, waar bezoekers hun mooiste herinnering aan het safaripark kunnen delen.

Feestmaal voor de dieren
De chimpansees zijn de eerste die om 11.30 uur kunnen genieten van lekkere rijsttaarten die opgevuld worden met dagelijkse groente zoals kiwi of tomaat. Dit is te zien bij de ingang van het park. Daarna, om 13.00 uur, zijn de giraffes aan de beurt. Deze herkauwende dieren krijgen een grote hooibaal, aangekleed met takken, kool, maïs en wortels. Bezoekers kunnen dit zien vanaf de wandelroute. Om 14.00 uur krijgen de kamelen hun feestelijke maal voorgeschoteld. Vanaf de tribune van de roofvogelshow of vanaf de autosafari hebben bezoekers het beste zicht hierop. Als laatste worden de stokstaartjes en de hoornraven verwend met een traktatie van pompoen en meelwormen. Dit vindt om 15.00 uur plaats in het midden van het park.

Babbelbox
De babbelbox die zondag 30 juni op het safaripark te vinden is, is een heuse caravan waar bezoekers in plaats kunnen nemen. Vervolgens stelt een interviewer hun live allerlei grappige, maar ook serieuze vragen. Een compilatie van de mooiste herinneringen zal later te zien zijn op de website en Facebook van het safaripark.

Geschiedenis
Door zandwinning tussen Tilburg en Hilvarenbeek ontstond eind jaren 50 een grote waterplas. Veel mensen uit de regio bezochten deze plas. De twee gemeenten besloten dan ook om er een recreatiepark van te maken. In 1964 ontstond dan ook Speelland Beekse Bergen. Al snel kwamen er vele uitbreidingen. In 1968 begon Safaripark Beekse Bergen met 40 leeuwen en had toen nog de naam ‘Leeuwenpark Beekse Bergen’. Vanaf 1972 vonden meerdere diersoorten onderdak in het park. Vandaag de dag leven er 1.250 dieren van meer dan 150 verschillende diersoorten. Safaripark Beekse Bergen heeft safari in Nederland geïntroduceerd.

Safaripark Beekse Bergen is t/m eind juni geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf juli is het park tot 18.00 uur geopend.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.