Dierenpark Emmen bouwt overdekte jungle

De symbolische openingshandeling omvatte onder andere een rondrit in een jeep.  Foto Dierenpark Emmen / Kees van de Veen

De symbolische openingshandeling omvatte onder andere een rondrit in een jeep. Foto Dierenpark Emmen / Kees van de Veen


Emmen wordt in de toekomst nog iets avontuurlijker en krijgt onder andere een overdekte jungle, waar echt olifanten in rondlopen. De naam van het project is Belevenspark.

De eerste aanzet voor de aanleg werd gisteren officieel gegeven. Onder grote belangstelling is de eerste boom – met oorkonde tussen de wortels – geplant door Frankwin van Beers, directeur van Dierenpark Emmen, C. Bijl, burgemeester van Emmen en J. Tichelaar, Commissaris van de Koning in Drenthe.

Geheel in stijl met alle beleving die er in de toekomst plaats zal vinden, arriveerde burgemeester Bijl met hondenslee en Commissaris Tichelaar op een dromedaris. De ene symbool voor Nortica, de te bouwen wereld van de IJzige Koude en de ander symbolisch voor een tocht door Serenga, de wereld van de Hete Droogte. Per jeep, hét vervoermiddel in Jungola, de wereld van Vochtige Warmte, maakte het gezelschap vervolgens een tocht over het terrein, waar straks olifanten een 18.000 m2 groot overdekte jungle krijgen, waar kinderen in een Afrikaans dorp goud gaan zoeken en waar ijsberen en pelsrobben een ijzig onderkomen krijgen.

Samen met de Wereld van de Ontmoeting en een nieuw theater zullen de drie klimaatwerelden in de toekomst beeldbepalend zijn voor het centrum van Emmen, zo werd gememoreerd tijdens de bijeenkomst.

Hier onder een artist-impression van het project.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.