Finnair vliegt rechtstreeks op Xi’an

Finnair maakt het makkelijker om vanuit Europa naar Xi'an in China te vliegen.

Finnair maakt het makkelijker om vanuit Europa naar Xi’an in China te vliegen.


Finnair vliegt rechtstreeks naar Xi’an en Hanoi met ingang van deze week. Finnair is daarmee volgens eigen zeggen de enige Europese luchtvaartmaatschappij met een directe verbinding tussen Xi’an en Hanoi en Europa. Het hele zomerseizoen vliegt Finnair drie keer per week op beide steden, tot 26 oktober naar Xi’an en tot 27 oktober naar Hanoi. Naast Xi’an en Hanoi, vliegt Finnair naar Bangkok, Beijing, Chongqing, Delhi, Hong Kong, Nagoya, Osaka, Seoul, Shanghai, Singapore en Tokio.

“Deze week is een belangrijke mijlpaal in het 90-jarige bestaan van Finnair. We werken verder aan het realiseren van een betere verbinding tussen Azië en Europa. Met deze nieuwe routes komen we op een totaal van 13 vluchten naar Aziatische bestemmingen,” aldus Finnair directielid Pekka Vauramo. “Grote economische groei in China en Vietnam, in combinatie met een groeiende vraag naar vluchten voor deze bestemmingen zijn de drijvende kracht achter onze strategische focus op Azië. Er blijven veel boeiende mogelijkheden voor groei in Azië.”

Over Xi’an
Xi’an is gelegen in centraal-noordwest China. Met ruim 8 miljoen inwoners en een groeiend centrum in de ontwikkeling van de Chinese ruimtevaart- en softwareindustrie is Xi’an een echte metropool. De stad is een oude keizerlijke hoofdstad en de historische bakermat van de Chinese beschaving. Het wereldberoemde Terracotta Leger en de uitgebreide collectie van sculpturen gevonden rond het mausoleum van keizer Qin Shi Huang, liggen op ongeveer 40 km ten oosten van het stadscentrum.

Over Hanoi
Als het centrum van hoger onderwijs en R&D in de regio, heeft PWC voorspeld dat Hanoi ‘s werelds snelst groeiende economie heeft tussen de jaren 2008-2025. De stad is mede bekend om het historische Old Quarter, Franse koloniale architectuur en bedevaartsoord Chua Huong, een netwerk van boeddhistische tempels en heiligdommen uitgehouwen uit de kalkstenen heuvels en tropische wouden rond Huong Mountain. In de buurt van Hanoi ligt Halong Bay, een UNESCO World Heritage site bekend om de duizenden kalkstenen eilanden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.