Ga schatzoeken op Mallorca

Je kan Mallorca nu op een andere manier leren kennen, namelijk door een speurtocht af te leggen.

Je kan Mallorca nu op een andere manier leren kennen, namelijk door een speurtocht te volgen.

Je kan nu geocaching en sightseeing verenigen in een vakantie met de GeoTour van CardelMar. De huurautoaanbieder CarDelMar organiseert namelijk een geocachingevenement op het Spaanse eiland. Door het zoeken naar kostbaarheden ontdek je ook veel van het eiland. Zo kun je genieten van uitzicht aan de Cap Formentor,  de natuur in het Parc Natural de Mondragó of de mooiste plekjes in en rond Palma leren kennen. Daarnaast kun je met een beetje geluk een van de aantrekkelijke geldprijs in de wacht slepen.

Geocaching
Op 1 augustus wordt het startschot gegeven voor het schatzoeken op Mallorca. Tien caches, waterdichte containers, worden verstopt op plekken over het hele eiland. Het 10-daagse geocachingevenement heeft geldprijzen van in totaal 6.000 euro. Het schatzoeken biedt de perfecte kans om het Balearische eiland ook buiten het massatoerisme te ontdekken en brengt u als zogenaamde GeoTour naar de mooiste plekjes van Mallorca. In het kader van het evenement werkt CarDelMar samen met de beheerder van de leidende website voor geocachers.

De coördinaten van de diverse caches en alle details over de GeoTour zijn vanaf 24 juli op  de website te vinden. Bovendien publiceert CarDelMar alle informatie over het schatzoeken gelijktijdig op haar homepage, op het CarDelMar-blog, op Facebook, Twitter en Google+.

Geschikt voor iedereen
“Schatzoeken op Mallorca staat open voor iedereen, niet alleen voor klanten van CarDelMar”, benadrukt Carsten Greiner, directeur van CarDelMar. “Er zijn geen deelnamevoorwaarden. Zowel nieuwelingen op het vlak van geocaching als ervaren geocachers kunnen meedoen. De tour is ook geschikt voor gezinnen of iedereen die het vakantie-eiland eens op een andere manier wenst te ontdekken.” Enige vereiste: een smartphone of GPS en een auto. “De meeste caches kunnen niet bereikt worden zonder auto.” Met de schatzoektocht wil Greiner vakantiegangers ertoe aanzetten het fascinerende Mallorca individueel te ontdekken.

De eerste informatie over de route en het evenement is vanaf nu te vinden op de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.