Slapen tussen kunst in Amsterdam

Sinds kort kun je overnachten in het Dutch Design hotel Museumplein.

Sinds kort kun je overnachten in het Dutch Design hotel Museumplein.

Je kan nu ook bijna tussen de kunst slapen in Amsterdam. Het NL Hotel Museumplein heeft namelijk net haar deuren geopend. Dit boetiekhotel is vlakbij het museumplein en het modedistrict. Het hotel bevindt zich midden in de monumentale Concertgebouwbuurt. De inrichting is gedaan door ontwerper Edward van Vliet, hij liet zich laten inspireren door Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw. NL Hotel Museumplein heeft 18 kamers en een (ontbijt)lobby, gedecoreerd met Delfts blauw en kunstfoto’s.

Hollandse gastvrijheid
Eigenaar Remco de Graaf: “Het hotel ligt vlakbij het Museumplein en het modedistrict van de stad. Een karakteristiek herenhuis, in de beroemde Plan Zuid-stijl, is getransformeerd tot een luxe en intiem hotel met klassieke details. De duurzame houten vloeren, stoffering en stillevens aan de muur ademen het verleden. Gasten kunnen er genieten van uitgebreide persoonlijke aandacht.”

Design by Edward van Vliet
Bij binnenkomst springen de wit marmeren receptie en de kleurrijke stoelen direct in het oog. Daarnaast dragen de speciaal ontworpen vitrage en vitrinekasten bij aan een bijzondere sfeer. Edward van Vliet tekent ook nu weer voor de markante verlichting. Het Dutch Design met een twist heeft het boetiekhotel een heel eigen karakter gegeven.

Heerlijk wegdromen
NL Hotel Museumplein heeft twee kamertypes: Deluxe en Comfort. Voor een ongestoorde nachtrust zijn alle rustige kamers voorzien van een uiterst comfortabele boxspring met anti-allergische matrassen en kussens. Ook is er een werkplek met gratis WiFi. In de compacte badkamers zijn warme kleuren in betonstuc gecombineerd met stijlvol sanitair.

Je kunt overnachten in het nieuwe NL Hotel Museumplein, adres Frans van Mierisstraat 34 in Amsterdam, vanaf  €130,- per nacht. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.