Kamperen in het Zwarte Woud

In het grootste bosgebied van Duitsland, het Zwarte Woud, kun je als kampeerder uit veel verschillende campings kiezen.

In het grootste bosgebied van Duitsland, het Zwarte Woud, kun je als kampeerder uit veel verschillende campings kiezen.

Het Zwarte Woud in Duitsland is een bekend kampeergebied voor veel mensen vanwege de natuur. Om het nu makkelijker te maken een leuke camping te vinden die bij je vakantiewensen past is er een Nederlandstalige brochure uitgekomen. Hierin staan alle campings in deze regio overzichtelijk weergegeven. Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied bij onze oosterburen. Het is een middelgebergte en zo’n 200 kilometer lang en 60 km breed. Je hebt hier als kampeerder keuze uit verschillende soorten campings. Zo kan je de tent opslaan, de caravan afhaken of de camper/mobilehome parkeren in een wijngebied, op een bergweide of aan een van de vele meren die het Zwarte Woud rijk is.

Kwaliteit
Om een goede kwaliteit te kunnen garanderen, voldoen de meeste campings aan strenge regels en laten zich dan ook regelmatig classificeren. 60 Campings hebben zich bij “Schwarzwald Tourismus” aangemeld. Hiervan zijn 20 door de Duitse campingbond met 4 of 5 sterren bekroond, 10 campings zijn beoordeeld door de ADAC en 9 hebben het milieuvriendelijke predicaat “Ecocamping”.

Familievriendelijk
De natuur is altijd dichtbij, maar er is daarnaast zoveel meer te doen en te beleven. Veel campings beschikken over speelvoorzieningen en entertainment voor de kinderen. Drie campings hebben daarenboven van het land Baden-Württemberg het keurmerk “familievriendelijk” gekregen. In de buurt van de campings zijn ook altijd bijzondere dingen te beleven. Zwembaden, attractieparken, dierentuinen, klimbossen, mijnen en bergliften zorgen voor een onvergetelijk dagje uit.

Gratis openbaar vervoer
Zo’n dagje uit is extra makkelijk met de Konus-gastenkaart. Vakantiegangers ontvangen deze kaart automatisch als zij in een hotel, pension, vakantiewoning of op een camping van een van de 139 deelnemende steden en dorpen in het Zwarte Woud overnachten. De Konus-kaart geeft vrij openbaar vervoer in de regio die zich uitstrekt tussen Karlsruhe en Bazel, Pforzhein en Waldshut.

Actief
Met meer dan 23.000 kilometer gemarkeerde wandelpaden kun je altijd een route oppikken vanaf de camping. Heel aantrekkelijk zijn de zogeheten “Schwarzwälder Geniesserpfade”. Deze komen altijd weer bij het beginpunt uit en zijn tussen de 6 en 18 kilometer lang. Wandelaars genieten van bijzondere vergezichten en regionale cultuur en lekkernijen. Onderweg kan je  bij “Schnapsbrünnle” en “Obststationen” proeven van de lokale gastronomie. Soms kan je bij rustplaatsen “Himmelsliegen” en genieten van de omgeving.

De brochure “Camping & Caravan” is nu ook in het Nederlands beschikbaar en gratis aan te vragen bij Schwarzwald Tourismus. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.