Leeuwenwelpjes maken kennis met vader

Een van de welpjes blaast tegen zijn pa. Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman

Een van de welpjes blaast tegen zijn pa. Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman


De vier leeuwenwelpjes die begin april in Dierenpark Emmen ter wereld kwamen, hebben voor het eerst kennis gemaakt met hun vader Zulu. Terwijl de welpjes al samen met hun moeder en tante door het buitenverblijf liepen, mocht ook Zulu naar buiten. Hij liep vrijwel direct naar de welpjes, maar moeder Tia bleef steeds tussen hem en zijn kinderen in staan. Even later kreeg Zulu toch de gelegenheid aan een welpje te snuffelen en dat verliep zonder problemen, al begon de kleine wel tegen zijn vader te blazen. Dit herhaalde zich een paar keer, maar Tia hield haar welpjes steeds goed in de gaten.

Toen op een gegeven moment de rust helemaal weergekeerd was, stormde Zulu toch nog een keer met veel geweld op de leeuwinnen en welpjes af, maar dat was vooral om te laten weten dat hij de baas is. Vervolgens ging hij van de zon liggen genieten. Dat deden toen ook Timba, Dalila, Aïsha en Lula, zoals ze inmiddels heten. Vanaf nu zal de hele troep leeuwen dagelijks in hun buitenverblijf te zien zijn voor de gasten van het park.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.