Leguaantjes geboren in Amersfoort

De jonge halsbandleguaan.

De jonge halsbandleguaan.


Er zijn afgelopen week acht gezonde halsbandleguaantjes uit het ei gekropen in DierenPark Amersfoort. ‘’Wij zijn erg blij met deze prachtige jongen, het is de eerste keer dat er kleine halsbandleguanen uit het ei zijn gekomen in ons park’’, vertelt bioloog Raymond van der Meer.

In het DierenPark wonen één volwassen mannetje en twee vrouwtjes halsbandleguanen. Beide vrouwtjes zijn moeder geworden, maar de jongen wonen niet bij hun ouders. ‘’De eieren zijn achter de schermen uitgebroed en de kleintjes zitten apart. Vader en moeder zouden hen anders op kunnen eten,’’ zegt de bioloog. De jonge halsbandleguaantjes zijn een exacte kopie van hun ouders, alleen dan zo groot als een pink.

De volwassen halsbandleguanen zijn te zien in het Honderdduizend DierenHuis. In dit deel van het park wonen meer dan honderdduizend dieren als het gilamonster, parasolmieren en een panterkameleon. Op woensdagmiddag en in het weekend kunnen kinderen hier meedoen met Koele Knuffels en tijdens dit programma slangen, sissende kakkerlakken en vogelspinnen vasthouden in DierenPark Amersfoort.

Elke Dag Vakantie.nl was hier eerder en maakte er een reportage.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.