Liefdesbloemen op landgoed Rosendael

Kasteel Rosendael met een van de liefdesbloemen.

Kasteel Rosendael met een van de liefdesbloemen.


Geldersch Landschap & Kasteelen houdt vrijdag 19 juli en zaterdag 20 juli 2013 de 11de editie van de Agapanthus- en kasteeltuinmarkt op het voorplein van kasteel Rosendael te Rozendaal (Gld). Tijd: 11.00 – 17.00 uur. Entree: € 8,50 inclusief entree park en kasteel. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 4,25. Informatie: (026) 364 46 45 of www.glk.nl. Adres: kasteel Rosendael: Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal (Gld).

Op Rosendael bevindt zich de grootste collectie Agapanthussen (liefdesbloemen) van Nederland. Tijdens de markt komen kwekers deze collectie versterken. Zij bieden Agapanthussen te koop aan en de hovenier geeft informatiesessies over de verzorging van deze bijzondere planten. Daarnaast staan er stands met streekproducten, andere vaste planten, ansichten, antiek en curiosa en topkwaliteit tuingereedschap. Een kijkje in het kasteel is ook de moeite waard; de verschillende vertrekken zijn speciaal voor deze dagen opgefleurd met Agapanthus bloemstukken. Daarnaast kan een bezoek gebracht worden aan het park rond het kasteel; op eigen gelegenheid of met een rondleiding. Bezoekers die even willen bij komen van alle indrukken kunnen in de oranjerie op het landgoed terecht voor een hapje en drankje.

Landgoed Rosendael
Kasteel Rosendael; in deze Gelderse residentie heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18de- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven. Maar de geschiedenis van Rosendael gaat terug tot de tijd dat hier de graven en hertogen van Gelre, ruim 200 jaar, verblijf hielden. Vermaard tot over de grenzen is dit kasteel ook om zijn fraaie park. Al in de 17de eeuw was Rosendael voorbeeld van verfijnde tuinaanleg: hagen, kabinetjes, beeldhouwwerk, tuinvazen, vijvers, watervalletjes en fonteinen. Een groen hemeltjen op aerd, aldus dichter en staatsman Constantijn Huygens. Dat bleef zo. De huidige tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, bedriegertjes en theekoepel zijn van de hand van de 18de-eeuwse tuinarchitect Daniel Marot.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.