Met een rolstoel op vakantie…kan!

De site van Onbeperkt Oost.

De site van Onbeperkt Oost.


Wie in een rolstoel zit wil ook op vakantie. Daarvoor worden de nodige obstakels opgeworpen, maar toch zijn er zeer zeker mogelijkheiden. Volgende week de website www.onbeperktoost.com gelanceerd in Avonturenpark Hellendoorn. Hierop is de toegankelijkheid van het vrijetijdsaanbod in de Overijsselse regio’s in kaart gebracht.

Bijna 2 miljoen Nederlanders leven met een functiebeperking. Net als ieder ander gaan mensen met een functiebeperking op vakantie, alleen moeten zij zich van tevoren oriënteren op de toegankelijkheid van accommodaties en recreatiemogelijkheden. Door middel van pictogrammen laat de site zien in welke mate het vrijetijdsaanbod toegankelijk is voor mensen met een beperking. Uiteenlopend van slecht ter been, slechtziend tot aan een rolstoel gebonden. Daarmee is Overijssel volgens de initiatiefnemers de eerste provincie in Nederland die op deze grote schaal de toegankelijkheid van het vrijetijdsaanbod inzichtelijk maakt.

De pictogrammen die worden gehanteerd op www.onbeperktoost.com zijn ontwikkeld door Ongehinderd.nl. Een bedrijf van twee jongens in een rolstoel. Ze weten als geen ander hoe belangrijk het is om informatie te hebben over de toegankelijkheid van een locatie. Gerard de Nooij van Ongehinderd wordt de komende weken gevolgd door BNN voor het tv programma ‘Je zal het maar hebben’ met Valerio Zeno. Daarin laat hij zien hoe hij zo onbeperkt mogelijk invulling geeft aan zijn leven met een beperking. Naast zijn werkzaamheden voor Ongehinderd racet Gerard mee in de Formido Swift Cup 2013 in Racing Team Welzorg.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.