Mobiel zoeken naar vliegtickets stijgt

infographic-idealo-mobiel-zoeken
Nederland is momenteel dé voorloper in Europa in het gebruik van mobile devices bij het online zoeken naar vliegtickets. Dit blijkt uit onderzoek van vliegticketsvergelijker vliegen.idealo.nl. Data verzameld in de eerste vijf maanden van 2013 laten zien dat 31% van de zoekopdrachten naar voordelige vluchten in Nederland wordt gedaan via een smartphone, laptop of tablet. In dezelfde periode van 2011 was dat nog maar 5%.

Nederland wordt op de voet gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar momenteel 28% van de gebruikers hun vluchten online zoekt via een mobiel apparaat. Ook in Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland is mobiel zoeken snel populairder geworden. Polen en Portugal liggen nog wat achter op deze trend. Hier zoekt slechts rond de 10% van de gebruikers naar vliegtickets via zijn smartphone of vergelijkbaar apparaat.

Weinig verrassend zijn Apple-produkten in Europa nog altijd populair. In Nederland wordt 71% van de mobiele zoekopdrachten naar vliegtickets uitgevoerd op een iPhone, iPad of iPod. In landen als Frankrijk en Duitsland zijn vergelijkbare cijfers te zien. Maar dat percentage lijkt te stagneren. Van de landen die in dit onderzoek vergeleken zijn, is het Verenigd Koninkrijk het enige waar het gebruik van Apple-produkten voor mobiel zoeken percentueel gestegen is ten opzichte van 2012. In Portugal bijvoorbeeld gebruikte in 2012 nog 7 op de 10 consumenten Apple-produkten bij het zoeken naar vliegtickets. In 2013 zijn dat er nog maar 6 op de 10. Een vergelijkbare trend is te zien in Frankrijk, waar Apple in 2013 bijna een tiende van zijn gebruikers is verloren. Dé winnaar op het gebied van mobiel zoeken is daar Samsung – gebruikersaantallen zijn verdubbeld tussen 2012 en 2013.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.