NASA-expositie laat je G-kracht beleven

gpn-2000-001131
Een reis naar Utrecht kan je naar de maan brengen. Tenminste gevoelsmatig. In het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs is tot januari 2014 de expositie ‘A Human Adventure’ te zien, met allerlei origineel ruimtevaartmateriaal dat door NASA ter beschikking is gesteld. Een entreekaartje kost 18 euro. Het is mogelijk voor 44 euro een familieticket te kopen. Een bezoek aan de tentoonstelling duurt volgens de organisatie gemiddeld 3 uur.

“Een inspirerende reis door de wereld van ruimte en ruimtevaart: dat is de tentoonstelling 
NASA – A Human Adventure. Kom kijken en zie wat heel gewone mensen deden om die ruimte te ‘veroveren’. Want ook al is ruimtevaart ‘high tech’, alles is begonnen met mensen zoals jij en ik die ervan droomden de ruimte in te gaan. Tijdens de tentoonstelling – die de hele wereld al over is gereisd! – kun je bovendien unieke en authentieke objecten bewonderen, die mede door de samenwerking met NASA zijn verkregen”, zo promoot de organisatie de expositie zelf. En: “Weleens rondgekeken in de cockpit van de Space Shuttle? Of in een 2G simulator gezeten? Een maanauto van dichtbij gezien? Tijdens de tentoonstelling NASA – A Human Adventure kan het. Ook leuk: neem de space quiz mee naar de tentoonstelling en speur naar de antwoorden.”

Bij de tentoonstelling is opgenomen: Dutch Dimensions. Dat is de Nederlandse galerij van NASA – A Human Adventure. Met meer dan 100 unieke, gebruikte instrumenten en voorwerpen is het heelal te zien door Nederlandse ogen. Zoals: Met deze instrumenten werkte André Kuipers, het schone vliegtuig van de toekomst ontwikkeld door Netherlands Aerospace Group in samenwerking met o.a. KLM en Fokker en zoeken naar water op de maan, Mars en Ganymedes. Kijk voor meer informatie op www.dutch-dimensions.nl

Hier onder is al een (wat schokkerige) introductie van de expositie te zien:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.