100x Nederlanders in de Tour de France

In dit nieuwe Nederlandse boek over de Tour de France staan quotes van 100 Nederlandse renners centraal.

In dit nieuwe Nederlandse boek over de Tour de France staan quotes van 100 Nederlandse renners centraal.

Er is een nieuw Nederlands boek over de Tour de France uit. Voor mij staat de Tour de France voor vakantie, als de tour begonnen is dan is de vakantie begonnen. Ik ken zelfs mensen die niet eens kijken voor het wielrennen maar voor de zonnige beelden van Frankrijk om vast het vakantiegevoel te krijgen. Deze zomer wordt De Tour de France voor de honderdste keer verreden. Ter ere hiervan schreef journalist Rose Mentink een boek met honderd opmerkelijke verhalen van Nederlandse deelnemers aan deze meerdaagse koers. ‘De 100 opmerkelijkste Nederlanders in 100 jaar tour’ is een boek om thuis op de bank te lezen of mee te nemen op vakantie.

Nederlanders in de tour
Sinds 1936 hebben honderden Nederlanders aan de Tour de France meegedaan. Niet alleen renners, maar ook volgers. Wie waren de meest opmerkelijke? Joop Zoetemelk (Tourwinnaar)? Wim van Est (Pontiac)? Gerrie Knetemann (emotie)? Johnny Hoogerland (prikkeldraad)? Mart Smeets (40 Tours verslagen)? Peter Post (legendarische ploegleider)? Schrijver Rose Mentink ging op onderzoek uit en stelde een verrassende top 100 samen met opmerkelijke verhalen uit de Nederlandse Tourgeschiedenis.

Meer dan een wedstrijd
De verhalen in het boek beschrijven een gevoel dat groter is dan slechts wat uitslagen. De ronde door het Franse land is meer dan een wedstrijd: voor jonge wielrenners is het een droom. Voor wielerfanaten en tv-kijkers is de Tour het hoogtepunt van de zomer. Het boek belicht de Tour vanuit een menselijk perspectief. Rose Mentink hoopt ons met de honderd opmerkelijke anekdotes van Nederlanders in haar boek te bevrijden van de uitslagobsessie en prestatiedrang. Volgens haar is het tijd om te genieten van het feest dat de Tour is.

Ben je nieuwsgierig naar het boek? Dan kun je  hier vast de eerste 21 pagina’s lezen van het inkijkexemplaar. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.