Nieuw Ibis Styles Hotel Amsterdam open

De ontbijtzaal in het nieuwe Amsterdamse hotel.

De ontbijtzaal in het nieuwe Amsterdamse hotel.


Het nieuwe ibis Styles Amsterdam Central Station heeft haar deuren geopend. Het derde ibis Styles hotel in Nederland is gevestigd in een historisch pand in de Amsterdamse binnenstad. Het designhotel kijkt uit op het Centraal Station van Amsterdam en telt 77 kamers. ibis Styles is een ‘all inclusive’ merk van Accor Hotels, waarbij de kamer, ontbijt, breedband internet en kleine extra’s bij de prijs zijn inbegrepen. Accor Hotels is de eerste wereldwijde hoteloperator met bijna 3.500 hotels en 160.000 medewerkers in 92 landen. De hotels van ibis Styles hebben een design-karakter en bieden volgens eigen zeggen ‘eenvoud, comfort, kwaliteit en gastvrijheid’.

Het pand waarin ibis Styles Amsterdam Central Station is gevestigd kent een bijzondere geschiedenis. Blikvanger zijn de twee 18e eeuwse historische klokgevels die uitkijken op de Martelaarsgracht. Voor de renovatie van de voorgevel van het hotel zijn de oorspronkelijke bakstenen en kozijnen gebruikt.

Achter de bijzondere gevel gaat een interieur schuil met aandacht voor design. Op de muren van de ontbijtruimte is een tekening gemaakt in Delfts Blauwe stijl. De stoelen hebben frisse kleuren, en op de wanden zijn Amsterdamse grachtenpanden afgebeeld.

“Alle ibis Styles-hotels verschillen van elkaar, maar delen een levendige en moderne persoonlijkheid en een vrolijke sfeer. Het interieur van ibis Styles Amsterdam Central Station refereert aan de identiteit van het pand”, verklaart Thomas Dubaere, SVP ibis Brands Noord-Europa. “Onze gasten vinden de uitstraling en atmosfeer van een hotel steeds belangrijker. Ze willen niet zomaar ergens ‘verblijven’ maar ze willen zich prettig voelen tijdens hun verblijf”, vervolgt Dubaere. “Daarom is het design van het hotel doorgevoerd tot in de kleinste details zoals het meubilair, het beddengoed, de verlichting en de indeling van het hotel.”

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.