Ontdek het eiland Saaremaa

Het eiland Saamenaa, dat bij Estland hoort, is nog niet ontdekt door toeristen terwijl er genoeg te doen is.

Het eiland Saamenaa, dat bij Estland hoort, is nog niet ontdekt door toeristen terwijl er genoeg te doen is.

Saaremaa is een van die eilanden die nog niet zo bekend is bij veel toeristen, maar wel een leuke plek is om vakantie te vieren. Het eiland hoort bij Estland en heeft je als toerist veel te bieden.  Zo heeft Saaremaa veel natuur waar je van kan genieten. Er zijn zandstranden waar je in de zomer kan liggen en ’s avonds zijn er  strandfeesten. De bossen van Saaremaa zijn rustig en in de herfst kun je daar vruchten uit het bos zoeken, zoals bessen en paddenstoelen. Voor de natuurliefhebber is er wel plek op het eiland, maar dat is niet het enige dat het eiland te bieden heeft.

Saaremaa Opera Days Van 21 juli t/m 28 juli 2013 vinden de Saaremaa Opera Days plaats. Het eerste opera festival werd gehouden in 1999 en sindsdien vindt dit evenement plaats in het middeleeuws kasteel in Kuressaare, hoofdstad van het eiland Saaremaa. Het festival werkt samen met de Estse opera theaters: Estonian National Opera en Theatre Vanemuine. Inmiddels hebben er veel internationale operatheaters gestaan, zoals Black American Opera/Broadway en hetStanislavski and Nemirovich-Danchenko Moscow Academic Music Theatre. Dit jaar is het evenement nog specialer, want het is de eerste keer dat het publiek kan genieten van de drie Georgian Houses of National Opera and Ballet op één plek in het operahuis van Kuressaare kasteel.

Kuressaare Maritime Days
De zee is erg belangrijk voor Estland en dat voel je vooral in Saaremaa. De Maritime Days zijn gebaseerd op de Baltische zee, de lange reisverhalen en ontdekkingen van zeemannen uit Saaremaa. Op dit festival kun je traditionele zeilwedstrijden bekijken en er zijn demonstraties van verschillende schepen in de jachthaven. De Maritime Days vinden plaats van 2 t/m 3 augustus 2013.

Muhu eiland
Saaremaa heeft een verbinding met het naburige eiland Muhu en zij vormen samen een provincieWanneer je een bezoek brengt aan het eiland Muhu, kun je eten bij restaurant Alexander. Het restaurant staat bekend om zijn Nordic Islands Cuisine, gebaseerd op eettradities uit de regio en gerechten gemaakt van lokale ingrediënten. Het is voor drie opeenvolgende jaren uitgeroepen tot het beste restaurant van Estland. Het zes gangen diner ‘Menu of the islands’ varieert per seizoen en is in elk seizoen een aanrader. Wanneer je langer op het eiland Muhu blijft kan je daar heel goed je tijd verdrijven met o.a. vissen, jagen, paardrijden en sightseeing.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Video over Saaremaa:

En hier ligt het eiland

Grotere kaart weergeven
 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.