Openluchtmuseum zoekt oude catalogi

Het museum zoekt naar oude Wehkamp en Ikea-gidsen.

Het museum zoekt naar oude Wehkamp en Ikea-gidsen.


Het Openluchtmuseum in Arnhem schetst een beeld van ons dagelijks leven in de loop der tijd. Daarbij behoort ook een collectie van catalogi. Die is echter niet compleet. Daarvoor roept het museum nu de hulp van de Nederlanders in. Het museum schrijft zelf over de actie: “Het Openluchtmuseum verzamelt een groot aantal voorwerpen. In onze bibliotheek verzamelen wij o.a. de catalogus van Wehkamp en IKEA. Waarom? Deze gidsen bevatten een fraaie doorsnede van wat in een “gemiddeld” huisgezin in Nederland aangetroffen kan worden. We willen als museum de geschiedenis van het dagelijkse leven in Nederland presenteren. Omdat het voor het museum onmogelijk is om alle objecten uit een bepaald jaar of periode aan te schaffen, is het handig om de gids zelf als tijdsbeeld met documentaire waarde in de bibliotheekcollectie compleet op te nemen. “

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.