Panama heeft 56 surfspots

SurfenPanama
Panama noemt zichzelf ‘de snelst groeiende surfspot van Midden-Amerika’. Met de rijkdom van twee oceanen (Stille Oceaan en Caribische Zee), het hele jaar surfseizoen en 56 surfspots lijkt het inderdaad een waar surfparadijs.

Twee surfseizoenen
In Panama is het altijd surfseizoen. Het land grenst aan twee oceanen en heeft daarom ook twee verschillende surfseizoenen. De golven aan de Stille Oceaan zijn het beste van april tot november en aan de Caribische kant van december tot maart. Panama is de snelst groeiende surfspot en heeft schone en rustige stranden. Met taxi’s, goedkope bussen en vier snelwegen is er een goede verbinding van kust naar kust. De meeste surfers trotseren de ‘waves’ tijdens Semana Santa (heilige week met Pasen) en met de kerstdagen.

De beste surfspots
Panama mag zich rijk prijzen met 56 surfspots. Santa Catalina Beach is zonder twijfel een van de beste plek voor ‘point break surfing’. De continue stroom van golven zorgt voor lange surfritten die wel 25 seconden kunnen duren. Om te leren surfen kan je het best naar Venao Beach, aan de Stille Oceaan. Hier zijn goede golven en is het rustig. Bocal del Toro ligt aan de Caribische kant en is dé surfhotspot van Panama. Bij Bocas del Toro ligt Isla Colon, een prachtige plek voor alle surfstijlen. Leuke stranden zijn Bluff Beach en Punch Beach. De ervaren surfer kan een uitdaging vinden bij Isla Grande, een uitstekende locatie voor ‘reef surfing’ aan de Caribische kust. Voor een rustige surfvakantie is Morro Negrito een echte aanrader. Morro Negrito bestaat uit twee eilanden die vanaf Panama City te bereiken zijn met het vliegtuig (ticket kost $90) of met de bus ($30).

Surfscholen
In Panama zijn er verschillende surftrips en surfkampen, zoals Morro Negrito Surfer’s ParadisePanama Surf ToursPanama Surf Expeditions en Rio Mar Surf Camp.

Van en naar Panama 
KLM vliegt zeven keer per week rechtstreeks naar Panama City, binnen 11 uur. Diverse luchtvaartmaatschappijen (bijvoorbeeld Delta, United en Continental airlines) vliegen op Panama City met één overstap.

Alle plekken waar je kunt surfen in Panama.

Alle plekken waar je kunt surfen in Panama.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.