Zomertentoonstelling Russia XXI open

Prinses Beatrix en de kunstenaar Sergey Shekhovstov voor zijn nieuwe beeld. Foto: Jos van Leeuwen

Prinses Beatrix opende de tentoonstelling met de onthulling van dit beeld. Foto: Jos van Leeuwen

Deze zomer kun je in Den Haag naar de zomertentoonstelling Russia XXI kijken. Na de opening van de expositie door prinses Beatrix kan het publiek nog tot 27 oktober kijken naar wonderlijke Russische kunstwerken. Zo is er een nieuw beeld van Sergey Shekhovstov te zien. Daarnaast zijn er verschillende werken van Russische kunstenaars te zien door de hele stad. Er is een kerntentoonstelling en daarnaast zijn er verschillende locaties.

Na de succesvolle tentoonstellingen Den Haag onder de Hemel en The Rainbow Nation met respectievelijk Chinese en Zuid-Afrikaanse beeldhouwkunst, presenteren Den Haag Sculptuur en museum Beelden aan Zee nu Russia XXI – hedendaagse beeldhouwkunst uit Rusland. Ruim honderd werken van de belangrijkste Russische kunstenaars van de afgelopen dertig jaar. Eén tentoonstelling, meerdere locaties. De kerntentoonstelling is tot en met 27 oktober in museum Beelden aan Zee, dertig monumentale werken staan tot en met 8 september op het Lange Voorhout. De overige locaties zijn de Kloosterkerk, de Crowne Plaza Den Haag Promenade (1 beeld), Raadhuis de Paauw (1 beeld) en het Atrium van het Stadhuis (1 beeld).

Russia XXI is officieel onderdeel van NLRF-2013, het omvangrijke culturele, economische en maatschappelijke uitwisselingsprogramma van Nederland en Rusland. Gastconservator is het gerenommeerde National Center for Contemporary Art (NCCA) in Moskou. De werken op de tentoonstelling zijn in bruikleen van onder meer het NCCA, de Ekaterina Foundation, de Stella Art Foundation, het Moscow Museum of Modern Art en de kunstenaars.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.